Sladoled od vanilije s tortom od mrkve

Akademija Art

Priprema:

  1. Ugrijte pećnicu na 180 C. 
  2. Šećer i ulje miksajte u posudi 2-3 min pa postepeno dodajte jaja
  3. Dodajte brašno, prašak za pecivo, cimet i đumbir
  4. Mrkve, orahe i grožđice dobro umiješajte u smjesu i sve zajedno ulijte u kalup za tortu promjera 22 cm
  5. Pecite 50 – 60 min i provjerite drvenim štapićem da li je pečeno
  6. Tortu ohladite
  7. Servirajte sa sladoledom okusa vanilija ili biskvit i ukrasite limunovom koricom

Sastojci recepta

6 – 8 osoba

200 gsmeđeg šećera
3jaja
200 mlulja
225 gbrašna
1 ½ žličicepraška za pecivo
1 žličicacimeta u prahu
1 žličicađumbira u prahu
2 ½ šalicemrkve ribane (oko 5 manjih mrkvi)
60 goraha sjeckanih
80 ggrožđica
1limun nešpricani (korica)
1Ledo Quattro banana split

photo ledo.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Wimbledon: Martić - Brady, u ponedjeljak prijenos na HTV-u

U ponedjeljak počinje treći Grand Slam sezone, Wimbledon. Prijenose iz All England Cluba pratite na našem Drugom programu, a prvog dana na rasporedu je dvoboj 24. nositeljice Petre Martić i Amerikanke Jennifer […]