VAŠ DNEVNI RITUAL ČIŠĆENJA LICA

Dnevna njega lica uključuje čišćenje kože, toniranje i hidrataciju: slijedite ova tri koraka kako bi vaša koža blistala baš svakoga dana

Čišćenje lica: dvaput dnevno?

Čišćenje lica
Čišćenje lica je važno i ujutro, jer se naša koža obnavlja tijekom noći. Prva stvar koju otklanja jutarnje čišćenje kože su mrtve stanice.

Pravilno skidanje šminke treba naučiti

Skidanje šminke je obavezno prije odlaska u krevet. Čišćenje lica navečer je osobito važno jer se inače trepavice počinju lomiti, a ostaci šminke mogu uzrokovati prištiće i crvene mrlje. Kako biste se riješili maskare i ostale šminke, preporučujemo proizvode za skidanje šminke razvijene posebno za područje oko očiju, kao što je NIVEA losion za uklanjanje šminke oko očiju. Takvi proizvodi nježno i učinkovito uklanjaju šminku dok se tuširate. 

Odstranjivač šminke prilagodite tipu šminke koji koristite. Svijetlo sjenilo ili tuš mogu se nježno ukloniti s proizvodima koji ne sadrže ulja, no vodootporna maskara ipak zahtijeva dodatak ulja koje se nalazi u odstranjivaču vodootporne šminke oko očiju. Šminka na obrazima, nosu, čelu i bradi može se ukloniti uz pomoć maramica za čišćenje ili losiona. Čak i ako niste nosili šminku, svaku večer koži priuštite čišćenje radi nakupljenog znoja, prašine i lipida. Ne uklanjate li ih redovito, oni mogu izazvati iritacije kože i prištiće. 

Osvježenje za kožu 
Drugi korak nakon čišćenja je toniranje. Proizvodi za toniranje kože uklanjaju tragove razgradive u vodi poput znoja, nečistoća i ostataka proizvoda za čišćenje.  Zapamtite: tonik za lice nikad ne koristite samostalno – njegova uloga je smirivanje i osvježenje kože te priprema za hidrataciju koja slijedi. Pri toniranju uvijek pazite da tonik za lice odgovara potrebama vaše kože.

Budite nježni prema svojoj koži

Osjetljiva koža
Koža vašeg lica je posebno osjetljiva: izbjegavajte grubo trljanje ručnikom i izlaganje vrućoj vodi. Maskaru i drugu šminku radije odstranite polako i nježno uz pomoć vatice.

nivea.hr