Trump: Predsjednik Kim prati me na Twitteru

Američki predsjednik Donald Trump ustvrdio je u subotu da ga sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un prati na Twitteru

Novinari su ga zatražili da to objasni, a Trump je rekao: “Pretpostavljam da je tako jer smo poziv primili vrlo brzo.”

Trump je također kazao da ne bi bio loš znak ako se Kim ne pojavi u demilitariziranoj zoni između dviju Koreja u nedjelju te da to ne bi shvatio kao ignoriranje poziva. Američki predsjednik rekao je da je Sjeverna Koreja odgovorila na njegov poziv da se sastane s Kim Jong Unom u nedjelju “vrlo povoljno”, no da još ne zna hoće li se susret održati.

Trump je prije, na marginama summita G20 u japanskoj Osaki, rekao kako bi se volio sastati sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong Unom ovog vikenda u demilitariziranoj zoni između Sjeverne i Južne Koreje (DMZ), a Sjeverna Koreja objavila je da prijedlog američkog predsjednika za sastanak s njihovim vođom smatra “vrlo zanimljivim” i da će biti “značajno” ako se susret dogodi.

Trump bi tijekom dana, nakon summita u Osaki, trebao otputovati u Južnu Koreju. S obzirom na posjet Južnoj Koreji, u koju odlazi nakon skupa G20 u Japanu, Trump je izrazio nadu za susret s Kimom na granici dviju Koreja.

  • Dok sam ondje, ako predsjednik Kim ovo vidi, sastao bih se s njim na granici (DMZ), samo da se rukujem s njim i pozdravim ga (?)!, napisao je Trump na Twitteru komentirajući put u Koreju. autor HRT