Svijet se pita što se događa, ona odlučila stati na kraj nagađanjima: Sigurna sam da će proći

Angela Merkel at Thursday's event in Berlin. Photo: DPA

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je u subotu da se osjeća dobro, dva dana nakon što joj se cijelo tijelo ozbiljno treslo u javnosti, što je izazvalo zabrinutost za njezino zdravlje

– Sigurna sam da će ta reakcija proći kao što se i pojavila – rekla je Merkel tijekom konferencije za novinare na rubu summita G20 u Osaki, u Japanu.

Kancelarku Merkel (64) novinar je upitao može li objasniti zašto se tresla te je li se u vezi s tim posavjetovala s liječnikom.

Odgovorila je da, iako može razumjeti takva pitanja, nema “ništa posebno prijaviti – osim da se osjeća  dobro”.

U četvrtak, samo nekoliko sati prije odlaska na summit, vidjelo se da se Merkel trese u javnosti u Berlinu.

To se dogodilo na ceremoniji u službenoj rezidenciji predsjednika Frank-Waltera Steinmeiera za vrijeme primanja ministrice pravosuđa Christine Lambrecht. Kancelarka se tresla otprilike dvije minute, a za to vrijeme držala je ruke prekrižene.

Samo tjedan prije, moglo se vidjeti kako se Merkel trese dok je stajala uz novog ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija na događaju u Berlinu. Poslije je objasnila da je to posljedica toga što nije pila dovoljno vode za vrijeme stajanja na vrućini.

Dva njemačka lista, The Stuttgarter Zeitung i Stuttgarter Nachrichten, u petak su citirala vladine izvore  koji su rekli da su se kancelarka drugi put tresla iz “psiholoških” razloga.

– Sjećanje na incident od prijašnjeg tjedna uzrokovao je današnju situaciju, pa se može reći da se proces javio iz psiholoških razloga – izvijestili su. AUTOR: Hina