Muzej za umjetnost i obrt Vas poziva da se prijavite na ALEKSANDROV ADAPTER – Masterclass sa suvremenim umjetnikom Lukom Kedžom

Srpanj: Provedba Masterclassa
Rujan: Prezentacija radova polaznika (izložba / projekcija)

Radionica je besplatna.

Broj mjesta je ograničen.

Maksimalan broj polaznika: 10

Prijave s kratkom biografijom poslati do 5. srpnja na: iva.prosoli@muo.hr

Opis: Masterclass s Lukom Kedžom istražuje alternativne pristupe i procese u kreiranju fotografske ideje i njezine prezentacije. Namijenjen je studentima/cama i umjetnicima/ama koje zanima fotografija s naglaskom na alternativno poimanje fotografskog medija naslanjajući se na izložbu Aleksandar Rodčenko: Revolucija u fotografiji.

Polaznici/e će u prvom terminu predstaviti svoje radove uključujući i projekt na kojem recentno rade ili žele raditi. Poželjno je da sa sobom ponesu materijal s kojim žele raditi, u fizičkom ili digitalnom obliku. Svi modeli i pristupi radu su dozvoljeni.

U obzir dolaze: crno-bijeli ili kolor negativ, dijapozitiv, polaroid, klasična digitalna fotografija i ink jet print, digitalna fotografija i svaki ostali digitalni ili analogni vizualni zapis.

Grupa će zajedno dogovoriti teme na kojima će polaznici/e raditi.

Na drugom sastanku, čiji termin će se dogovoriti s polaznicima/ama uređuje se materijal i priprema za samostalni rad i daljnje istraživanje.

Naglasak ove radionice je na eksperimentiranju, na procesu, izlaženju iz tradicionalnih okvira, tj. na kreativnom razmišljanju i rješavanju problema.

Od materijala potrebno je imati:

– Povećanja fotografija (sasvim su dovoljni mali radni printovi formata 10×15 cm)

– fotografije radova  na USB za predstavljanje

– fotoaparat

– računalo

Leave a Reply

Your email address will not be published.