Masterclass sa suvremenim umjetnikom Lukom Kedžom

Akademija Art

Muzej za umjetnost i obrt Vas poziva da se prijavite na ALEKSANDROV ADAPTER – Masterclass sa suvremenim umjetnikom Lukom Kedžom

Srpanj: Provedba Masterclassa
Rujan: Prezentacija radova polaznika (izložba / projekcija)

Radionica je besplatna.

Broj mjesta je ograničen.

Maksimalan broj polaznika: 10

Prijave s kratkom biografijom poslati do 5. srpnja na: iva.prosoli@muo.hr

Opis: Masterclass s Lukom Kedžom istražuje alternativne pristupe i procese u kreiranju fotografske ideje i njezine prezentacije. Namijenjen je studentima/cama i umjetnicima/ama koje zanima fotografija s naglaskom na alternativno poimanje fotografskog medija naslanjajući se na izložbu Aleksandar Rodčenko: Revolucija u fotografiji.

Polaznici/e će u prvom terminu predstaviti svoje radove uključujući i projekt na kojem recentno rade ili žele raditi. Poželjno je da sa sobom ponesu materijal s kojim žele raditi, u fizičkom ili digitalnom obliku. Svi modeli i pristupi radu su dozvoljeni.

U obzir dolaze: crno-bijeli ili kolor negativ, dijapozitiv, polaroid, klasična digitalna fotografija i ink jet print, digitalna fotografija i svaki ostali digitalni ili analogni vizualni zapis.

Grupa će zajedno dogovoriti teme na kojima će polaznici/e raditi.

Na drugom sastanku, čiji termin će se dogovoriti s polaznicima/ama uređuje se materijal i priprema za samostalni rad i daljnje istraživanje.

Naglasak ove radionice je na eksperimentiranju, na procesu, izlaženju iz tradicionalnih okvira, tj. na kreativnom razmišljanju i rješavanju problema.

Od materijala potrebno je imati:

– Povećanja fotografija (sasvim su dovoljni mali radni printovi formata 10×15 cm)

– fotografije radova  na USB za predstavljanje

– fotoaparat

– računalo

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Poziv na tematska predavanja uz izložbu Aleksandar Rodčenko

Pozivamo na ciklus tematskih predavanja uz izložbu jednog od najznačajnijih umjetnika ruske avangarde „Aleksandar Rodčenko: Revolucija u fotografiji“, u Muzeju za umjetnost i obrt u srpnju i rujnu. 2. srpnja u 19 satidr. sc. […]