Dan svečanog zatvaranja 59. MDF-a uz Krila Oluje i zagrebačko Učilište ZKM

Stigli smo do kraja 59. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Nakon dva tjedna umjetničkog stvaralaštva za djecu i dječjeg stvaralaštva raznog umjetničkog izričaja, vrijeme je za oproštaj do iduće godine i velikog jubilarnog slavlja. 59. MDF zatvorit će polaznici dramskog studija Učilišta Zagrebačkog kazališta mladih predstavom ‘Djevojčica koja je previše čitala’ koja je svojevrsna parodija na nagrađivani mjuzikl za djecu ‘Matilda’ nastao u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

Predzadnjeg dana 59. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku, u jutarnjim satima održane su prezentacije nastalih radova na radionicama koje su se održavala zadnjeg tjedna Festivala. Prezentacije su zaključene promocijom filmskih uradaka filmskih radionica u popodnevnim satima u Šibenskom kazalištu gdje je izvedena i predzadnja ovogodišnja predstava u izvedbi studenata Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku ‘Med blatom i zvezdami’. 

Ulični performer, Hugo Miro iz Španjolske zabavljao je prolaznike ispred katedrale svetog Jakova, a nad Šibenikom sredinom dana protutnjala su Krila Oluje, a s njima i poznati šibenskih glumac s hollywoodskom adresom Goran Višnjić. Višnjić je letom nad Šibenikom javljanjem u eter Radio Šibenika i Radio Ritma najavio kraj 59. MDF-a i pozvao sve da se pridruže na ulicama i trgovima zadnjeg dana Festivala. Krila Oluje izvest će svoj akrobatski program i danas u kasnim popodnevnim satima, a to neće biti jedini doprinos Ministarstva obrane RH festivalskom programu.

A evo i programa za subotu, 29. lipnja:

11 sati, Šibenska luka

Jedriličarski klub Val Šibenik

Jedriličarska regata klasa optimist i laser

18.30 sati, Trg Pavla Šubića I.

Ministarstvo obrane RH

Simulacija leta i prezentacija ratnog zrakoplovstva

19.30 sati, šibenska luka

Akro grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Krila Oluje

20 sati, ispred katedrale sv. Jakova

Hugo Miro, Španjolska

Prazan papir

21 sat, ljetna pozornica

Svečano zatvaranje

Zagrebačko kazalište mladih – Učilište / dramski studio

Djevojčica koja je previše čitala

Snježana Klarić