MDF pomaže izdržati toplinski udar, na ljetnoj pozornici danas Pingvini

Za savršen spoj ljetne pozornice i publike na 59. Međunarodnom dječjem festivalu dovoljan je bio jedan klasike hrvatske književnosti! ‘Jagor’ Ivane Brlić – Mažuranić u izvedbi članova Kazališno – koncertne dvorane iz Slavonskog Broda, koja nosi ime velike hrvatske književnice, sinoć je oduševio dupkom ispunjeno gledalište ispred katedrale sv. Jakova

Još jedan dan na festivalu uz podršku Hrvatske turističke zajednice u Šibeniku pokazao se kao odličan izbor za provesti obiteljski odmor jer u festivalskom programu uživali su veliki i mali. Ujutro radionice, navečer pozornice.

Rumunjski Lightwave Theatre Company s predstavom ‘It’s me, Annabel’ oduševio je posjetitelje Hrvatskog narodnog kazališta u srcu grada, dok su ulični zabavljači bili zaduženi za disperziju programa koja nas očekuje i danas. A i danas će se dan na MDF-u privesti kraju na isti način kao i jučer – na Novoj sceni uz Noćni program. Sinoć stand up komedija Vlatka Štampara, danas Zadarski plesni ansambl.

Program za četvrtak, 27. lipnja:

10 sati, Galerija sv. Krševana

Žive razglednice grada – literarno – ilustratorska radionica

10.30 sati, Gradska knjižnica Juraj Šižgorić

Potraga za blagom

‘Zagonetni svijet Nacionalnog parka Krka’ i ‘Zagonetna bojanka 1 i 2’

Jagoda Sablić

17 sati, Gradska knjižnica Juraj Šižgorić

Potraga za blagom

Čitanje ‘Hirovite Mare i brbljave Are’

Radionica ‘Nisam Ivana Brlić  – Mažuranić ni braća Grimm, no mogu osmisliti priču’

Tatjana Pokrajac – Papucci i Ivana Glavaš Bakija

19 sati, Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku

Akademija za umjetnost i kulturu Osijek

Među smećem jedno blago

Predstava govori o nemoći jedne djevojčice u poslijeratnom razdoblju da se veže za nekoga i o upornim pokušajima jednog dječaka da otvori vrata njezina srca, da joj pokaže da čak i u najtežim trenucima postoji netko na koga možeš računati, na koga se možeš osloniti, koga možeš voljeti.

Trajanje: 50 minuta / Uzrast: 9+

19.30 sati, Sportsko – rekreacijski centar Ražine

Les Dudes, Kanada

Priče po gradu

Ovdje, u ovim izvedbama, stvarni život i imaginarni svijet dolaze zajedno, pozivajući na smijeh i iznenađenje! Priče su izvorno inspirirane bogatim svijetom danskog pisca Hansa Christiana Andersena. Dinamična izvedba Senje Meriläinen i Philippea Dreyfuss, para klaunova koje je spojila ulična umjetnost na pozornici i u stvarnom životu, spaja glazbu, cirkus i komedija u jedinstvenu mješavinu, koja zabavlja i oduševljava i mlade i stare.

Trajanje: 40 minuta

20 sati, Trg Ivana G. Kovačića, Nova scena

Večer dječjih igrokaza

Dječji vrtić Žižula

20 sati, igralište na Meterizama

Hugo Miro, Španjolska

Prazan papir

Rastresen? Znatiželjan? Jedinstveni lik koji nam otkriva pozornicu… Mjesto za igru… I gledatelj… To je njegova publika, njegov sudionik, njegov izazov… Njegova suština. Ekscentrični akrobat, nemiran i nestašan komičar, ali originalan, odvažan i strastven umjetnik.

Potrebna mu je stalna veza s gledateljem, da bi se igrao i da bi nam uzvratio pažnjom… Što ga pokreće? Neočekivana gesta? Lagani osmijeh? HUGO nas poziva nas da igramo… da izgradimo vrijeme avantura, imaginarnih trenutaka i nepobjedivih situacija… Da stvorimo prostor za nadrealističku i apsurdnu igru, prostor u kojemu je sve moguće. Želite se igrati?

Trajanje: 45 minuta

20 sati, Perivoj Roberta Visianija

Guixot de 8, Španjolska

El Gargot d’Imaginacio

21 sat, Ljetna pozornica

Dječje kazalište Branka Mihaljevića, Osijek

Pingvini ne znaju ispeći kolač za sirom

Dva pingvina, kratkovidni krt i kokoš s usisavačem! Što se tu može dogoditi? Veliki nered! Kratkovidni krt sebi je za rođendan naručio kolač sa sirom, ali su ga dva pingvina odavno smazala, do posljednje grožđice.

Što je to?  Ma to je ono malo osušeno grožđe, koje stavljamo u kolače!

I što sad?  Panika! Da pripreme novi kolač sa sirom, pingvini ni ne pomišljaju jer ga ne znaju ispeći! A onda se još pojavi kokoš s usisavačem!  Kaos je savršen!

Trajanje: 55 minuta / Uzrast: 5+

21.15 sati, film na Gorici

Mirai

Glavni lik je četverogodišnji Kun, kojemu se, nakon rođenja njegove sestre, svijet okrene naglavačke. Sestra, nazvana Mirai, što znači „budućnost“, vrlo brzo osvoji srca cijele obitelji, no to Kunu uopće ne odgovara. Jednoga dana, skrivajući se u vrtu, ljut zbog toga što više nije centar pozornosti, sretne nepoznate goste, uključujući i svoju sestru Mirai, ali kao tinejdžerku.

Trajanje: 96 min

22 sata, Trg Ivana G. Kovačića , Nova scena

Program Zadarskog plesnog ansambla

Pjesmom protiv žena

22 sata, ispred katedrale sv. Jakova

Les Dudes, Kanada

Priče po gradu!

22.15 sati, Trg Pavla Šubića I.

Hugo Miro, Španjolska

Prazan papir

Snježana Klarić