Skip to content

Bivša Miss Hrvatske na radionici za bebe

Bivša Miss Hrvatske, nekad Maja Spahija, danas Maja Blaće sa svojom kćerkicom ovih dana uživa na radionici JUPI beba u sklopu 59. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Radionici, ciljano organiziranoj za najmlađe bebe i njihove roditelje, sa svojim devetomjesečnim blizancima pridružio se voditelj i trener jednog od najuspješnijih hrvatskih karate klubova, Ivan Zoričić. Svi oni oduševljeni su radionicom na kojoj su ove bebe napravile svoje prve festivalske korake.

‘Sad mi je super. Ali, iskreno, u početku sam se malo mislila što će bebe od šest mjeseci ovdje raditi. Na kraju je toliko stvari za učenje o njihovim razvoju, za njihovu rekreaciju. Zaista je super’, kazala je nekadašnja Miss Hrvatske, majka 11-mjesečne Petre. Mlada mama otkriva što joj je posebno drago.

‘Obožava lopte. Čim ih vidi sve su njene, luda je za loptama, a po tom pitanju ima na koga i biti’, kazala je s osmijehom lijepa Šibenčanka aludirajući na supruga, bivšeg košarkaša GKK Šibenik, Ivana Blaću. 

Jedan drugi roditelj, ujedno i jedini tata na radionici, Ivan Zoričić s Majom ne dijeli samo prostor za igru s djecom na JUPI beba radionici već i početnu sumnjičavost.

‘Bio sam malo skeptičan zbog beba od devet mjeseci. Kad smo ih prijavili, mislio sam se što će tako male bebe tamo raditi, ali ovo je odlična stvar. Doći ćemo i sutra! Moramo, kad smo krenuli, moramo i završiti’, kazao je Zoričić, trener nekolicine mladih hrvatskih prvaka i viceprvaka u karateu, otac blizanaca koji je na radionicu došao sa suprugom i nije mu problem biti jedini tata na strunjačama. 

‘Sve je povezano jedno s drugim. Stalno ulažem u djecu, dok traju treninzi u tuđu, a sad je došlo za moju. Negdje moramo početi, a ovo je dobar početak i preporučio bih svima koji se dvoume hoće li upisati ili ne, da dogodine svakako upišu’, poručio je poznato lice sa sportskih terena. 

A prema svemu sudeći, ova bi se radionica trebala ponoviti i dogodine kad će Međunarodni dječji festival proslaviti svoj veliki jubilej, 60 godina postojanja. JUPI je kratica za ‘Ja učim putem igre’, a šibenske bebe ovih dana rastu i razvijaju se pod vodstvom psihologinje Yvette Kalaba te socijalne pedagoginje, Gordane Galetić iz Centra za osobni i profesionalni razvoj Sreća. 

‘Jako smo radosni što vodimo ove radionice koje za cilj imaju kroz pjesmicu, ples i razne aktivnosti, koje su djeci prirodne, poticati njihov i intelektualni razvoj i socio-emocionalni razvoj. Ovo su vježbe koje omogućuju svakoj bebi da izrazi svoje potencijale, a sve kroz igru. Zabavljaju se, smiju, uživaju, druže i iskazuju nezadovoljstvo kad je vježba gotova jer bi htjele još. Rekla bih da su roditelji veoma zadovoljni. Jučer je bila prva radionica i svi su došli ponovno danas. Valjda i to nešto govori’, kazala je Galetić, otkrivajući da bi dogodine mogle organizirati radionicu za djecu od prve do treće godine života. 

Snježana Klarić