Matija Dedić: Ćaća ne bi htio zlatne biste i parkove sa svojim imenom, ali koncert će biti predivan

Večeras će na ljetnoj pozornici ispred katedrale svetog Jakova u Šibeniku, rodnom gradu velikana hrvatske glazbe, kulture općenito, Arsena Dedića, a u okviru 59. Međunarodnog dječjeg festivala biti održan koncert na kojem će nastupiti dječji zbor Zdravo maleni i Cvrčak iz Šibenika uz goste

‘Vrlo sam sretan i veoma počašćen što mi je mladi Jakov Bilić, veliki entuzijast, ukazao to veliko povjerenje da vodim glazbeni dio Festivala i da imamo koncert ‘Djeca pjevaju Arsenu’ za koji se nadam da će zaživjeti i kad Jakova i mene više ne bude’, kazao je Matija Dedić, nagrađivani hrvatski glazbenik, sin velikog Arsena Dedića kojemu će upravo festivalski zbor Zdravo maleni i prijatelji posvetiti noć na ljetnoj pozornici.

‘Ne govorim sve ovo bez razloga jer bit će četiri godine da ćaće više nema, a rezultati Grada su zaista manji od očekivanog i pri tom ne mislim na nikakve zlatne biste, imenovanje parkova ili ulica njegovim imenom jer ćaća to ne bi ni htio’, iskren je Dedić mlađi koji hvali i program ‘Arsenov feral’ koji se održava u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku.  

Ulaznice za večerašnji koncert ‘Djeca pjevaju Arsenu’ davno su rasprodane što svjedoči ne samo o zainteresiranosti publike za samo događanje već i za Arsenovu ostavštinu bez obzira izvodili je sam autor, odrasli kolege glazbenici ili je ta čast prepuštena najmlađim glasovima.

‘Vjerujem da će ovo biti jedna predivna noć uz dječje zborove Zdravo maleni i Cvrčak i goste iz Splita, Glazbene talente, koje vodi velika zaljubljenica u Arsenovu glazbu, ali i obiteljska prijateljica Teana Kovačević. Kad tomu pridodamo i posebnu glazbenu gošću, moju majku, Gabi Novak te da će nas i vrijeme poslužiti, rekao bih da nam se sve lijepo posložilo’, dodao je Matija Dedić.

Koncert počinje u 21 sat i bit će ovo početak jedne lijepe festivalske priče u čast čovjeka koji je zadužio i Festival, i Šibenik i cijelu zemlju te ljude u njoj!