Gretta snimila spot “Superstar” u Zoološkom vrtu

Za obilježavanje 15. rođendana benda, Gretta je odsvirala 2 slavljenička koncerta te objavila best of kompilaciju “15”, a proslavu su zaokružili još jednom novom avanturom

Naime, zagrebački rock kvartet nastupio je na poprilično intrigantnom i neobičnom mjestu – u zagrebačkom Zoološkom vrtu. Koncert se održao u sklopu proslave 94. rođendana ZOO-a, a  Gretta je ovu vanserijsku prigodu iskoristila da snimi novi spot i svoje zoološko iskustvo ostavi zapisano u vječnosti glazbenih kajdanki.

“Svirali smo u klubovima, kafićima, sportskim dvoranama, parkovima, na velikim i malim festivalima, tavanima, terasama, garažama, u podrumima… Manje-više svugdje gdje se može svirati. Zoološki vrt je nešto potpuno novo i drugačije. Bila je to velika fešta za domaćine zoološkog i sve posjetitelje.”

Nesvakidašnja simbioza Grette i ZOO-a tako je zabilježena u pomalo ironičnom videospotu “Superstar”, u kojem su članovi Grette statisti, a glavne uloge bile su namijenjene stanarima vrta – životinjama.

Aktualan singl “Superstar” se nalazi na nedavno objavljenom albumu “15”, “best of” kompilaciji kojom je Gretta obilježila prvih petnaest godina glazbene karijere.

Više riječi o novom singlu stiže upravo iz redova benda:
“Superstar je vesela pjesma s ritmom za pomicanje bokova, a govori o veselim ljudima koji vole sve što vole mladi, vole biti svugdje i uvijek. Ovom pjesmom odajemo počast svakom hrvatskom superstaru i superstarici te ih pozivamo na druženje na nekim od naših idućih koncerata.”