Cyclo-Net: Likovna kolonija i izrada skulptura

Likovna kolonija
Subota, 15. lipnja u 11 h
Trg Antuna Nemčića

Udruga za likovnu umjetnost i stvaralaštvo Granje u suradnji sa udrugom K.V.A.R.K. organizira likovnu koloniju pod pokroviteljstvom Grada Križevaca, na kojoj će studenti Akademije za umjetnost i kulturu Osijek vođeni svojim mentorom doc. art. Dejanom Durakovićem i Igorom Brkićem akademskim kiparom iz Križevaca izraditi pet reljefa znamenitih Križevčana koji će u sklopu projekta Cyclo-Net biti postavljeni na biciklističkim stajalištima.

Autori reljefa su akademski kipari Dejan Duraković i Igor Brkić a koautori studenti Akademije za umjetnost i kulturu Osijek:

1. Marija Josipović, 2. preddiplomska godina
2. Mihaela Podboj, 2. preddiplomska godina
3. Katarina Rašić, 2. preddiplomska godina
4. Filip Malovčak, 2. preddiplomska godina
5. Tomislav Herega, 1.diplomska godina – smjer kiparstvo

Aktivnosti će se odvijati ispred Galerije K2 na Nemčićevom trgu od 11h, a u predvečernjim satima uz glazbenu podlogu. Kolonija će biti interaktivnog karaktera gdje će prolaznici moći pitati o reljefima i idejama umjetnika ili čak sudjelovati, ukoliko to žele, u izradi reljefa a najmlađi sugrađani će imati priliku izraditi trodimenzionalni uradak od gline.

Crosscity Buckets 2019. – hakl turnir u Križevcima

Hakl turnir
Subota, 22. lipnja u 15 h

Igralište kod Gimnazije I. Z. Dijankovečkoga Stiže 7. izdanje Crosscity Bucketsa – najpopularnijeg uličnog sportskog natjecanja u Križevcima. Svi ljubitelji 3 na 3 basketa nestrpljivo čekaju taj dan u godini kad se na gimnazijskom igralištu u Križevcima okupe ponajbolji hakleri u našoj regiji, od Zagreba preko Varaždina i Čakovca do Koprivnice i Bjelovara.

Atraktivni potezi, asistencije iza leđa, šutevi s osam metara, napete i žestoke završnice, dinamične i uzbudljive tekme pune preokreta i strasti dovele su streetball 3 na 3 među olimpijske sportove i po prvi puta će hakleri biti prisutni na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Buckets također ide korak dalje. Ove godine turnir se igra po službenim FIBA pravilima, a igrače čeka profesionalna gumena podloga. Osigurali smo bogat novčani fond za prve tri momčadi i niz drugih nagrada za najbolje ekipe i igrače.

Kotizacija:
150 kuna po ekipi

Nagradni fond:
1. mjesto: 2000 kuna
2. mjesto: 1000 kuna
3. mjesto: 500 kuna

Organizatori:
Udruga K.V.A.R.K.
Udruga P.O.I.N.T.

Generalni pokrovitelj:
Grad Križevci

Sponzori:
Trgo-Agencija d.o.o.
Agro-Vet
Poljocentar d.o.o. Križevci
HM-NEKRETNINE
Caffe bar Planet
DIJAČIĆ-PROJEKT d.o.o.