Skip to content

Plenković o Divjak, Mamiću, ocu Mariju…

Premijer Andrej Plenković komentirao je u utorak najavu saborskog Kluba zastupnika stranke Milana Bandića da počinju prikupljati potpise za smjenu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, rekavši da će se “vidjeti sutra” hoće li prikupiti dovoljno potpisa

Na novinarski upit smatra li da će Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti uspjeti prikupiti dovoljno potpisa za smjenu Divjak premijer je odgovorio:

– Vidjet ćemo sutra.

Nakon svečane sjednice Županijske skupštine u povodu obilježavanja Dana Sisačko-moslavačke županije Plenković je komentirao i prijedlog rektora Zagrebačkog sveučilišta Damira Borasa da njegovom ocu, sveučilišnom profesoru komunikologije Mariju Plenkoviću, dodjeli status professora emeritusa. 

– To nema nikakve veze sa mnom. Ako vi povezujete, ja vam čestitam, kazao je.

Na upit kada se može očekivati njegovo očitovanje o analizi županijskih organizacija HDZ-a rezultata izbora za Europski parlament i imali li “crnog labuda” odgovorio je: 

– Reći ću vam. Kada vam kažem. 

Novinari su Plenkovića pitali i za komentar izjave predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović da Rafineriju Sisak treba očuvati na što je Plenković ustvrdio:

– Ovdje ljudi rade. S obzirom kakva je situacija bila, ovdje je sada dobro, kazao je na novinarsku konstataciju da će vrlo malo radnih mjesta biti očuvano.

Slučaj zahtjeva za izručenjem Zdravka Mamića Hrvatskoj nije želio komentirati.

Kuščević o popularnosti HDZ-a

Ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je u utorak da nakon svakih izbora dolazi do promjena u popularnosti stranaka, no HDZ je i dalje pobjednik, kojem su hrvatski građani i javnost dali svoju većinsku potporu.

HDZ ima vremena za pripremu za predsjedničke izbore gdje će, vjeruje Kuščević, biti pobjednik. 

– Pojavilo se nekoliko potencijalnih  kandidata za predsjedničke izbore koji povlače simpatije građana, no kada se službeno kandidiraju situacija će biti jasnija, dodao je. Autor: M.Š./Hina

See also  Lijepi i trknuti