Izložba Tatjane Masterl “Prolazi i prijelazi” u Galeriji Pik u Rabu

Otvorenje – subota, 15. lipnja 2019. u 21.00 sat, Galerija Pik, Ivana Rabljanina 3, Rab. Izložba ostaje otvorena do 03. srpnja 2019.

Riječka umjetnica Tatjana Masterl predstavlja se u rapskoj Galeriji Pik izložbom Prolazi i prijelazi koja je ujedno presjek njene desetogodišnje prisutnosti na likovnoj sceni. Izlaže crteže, slike, asamblaže i instalacije u kojima sažima životno iskustvo i doživljaje  prenesene u apstraktne kompozicije. Osnova njenog stvaranja je crtež i izražajni minimalizam koje prenosi i na trodimenzionalne objekte, skulpture i instalacije – transparentne rešetke oprostorenog crteža, izvedene industrijskim materijalima bez naknadne intervencije.

Crteži i slike iniciraju iz linearne mreže koja se zgušnjava, prorjeđuje, blijedi i iščezava i u koju postupno uvodi kolorit, transparentne registre plave i žute boje. Govoreći o svome radu, autorica navodi slojevitost, preklapanje, providnost, nestajanje i postojanje skrivenog ispod svakog novog layera određenog medija.

Tatjana Masterl rođena je 1981. godine u Rijeci. Diplomirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci te magistrirala na Akademiji za likovno umetnost u Ljubljani, smjer kiparstvo. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb. Izlagala je na desetak skupnih i samostalnih izložbi. Živi i stvara u Rijeci.

Sabrina Žigo