Dio ovogodišnjeg programa 59. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku bit će održan u Zatonu, Ražinama, Meterizama i Šubićevcu, te u Bilicama i Vodicama. Sve njih zabavljat će nagrađivani umjetnici iz Italije, Francuske, Finske, Španjolske, Kanade, Južne Koreje, Argentine i Brazila

Deseljećima Festival slijedi ideju da kultura mora biti dostupna svima pa će tako ove godine u disperziranom programu ‘Trgova i ulica’ uživati djeca i odrasli iz nekoliko gradskih kvartova, odnosno četvrti i to Meterize, Šubićevac, Ražine te Zaton kao i Bilice i Zaton.

Program Trgova i ulica prvi put je uveden 1975. godine, a iako je program Festivala djeteta oduvijek usko vezan za povijesnu jezgru Šibenika,  izlazak programa izvan granica centra širi broj publike i osigurava kvalitetan kulturni program koji do njega ne dolaze na dnevnoj bazi tijekom dva tjedna održavanja Festivala.

‘Što se tiče Zatona, dobro je da i naša djeca dožive Festival kod kuće. Posebno što se zadnjih godina u Zatonu bilježi povećani broj novorođene djece. Festival se ovako približava rubnim djelovima grada. Ovo i nije prvi put da nam Festival dolazi u goste jer smo ranijih godina bili domaćini slovenskim umjetnicima i bilo je izvrsno. Naravno da nam je drago zbog tog programa, a naši Zatonjani dio su i kičmatransa i radionica’, kazao je Boris Dukić, predsjednik Mjesnog odbora Zaton.

Program u Zatonu održat će se na rivi, gdje će se 18. lipnja u 20 sati gostovati CIA Palma iz Argentine te 22. lipnja u isto vrijeme, nagrađivani talijanski performer, Claudio Mutazzi.

UNICEF-ova Konvencija o pravima djeteta napominje da svako dijete ima pravo na odmor i slobodno vrijeme, na igru i razonodu primjerenu njegovoj dobi, kao i na slobodu sudjelovanja u kulturnom životu i umjetnostima, a sve to utkano je u djelovanje Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku koji, isto tako, promiče pravo djeteta na puno sudjelovanje u kulturnom i umjetničkom životu.

PROGRAM TRGOVA I ULICA U DISPERZIJI:

Šubićevac, Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac:

21. lipnja, 10.30 sati; Margo Gram

22. lipnja, 10.30 sati; Claudio Mutazzi

23. lipnja, 10.30 sati; CIA Palma.

Meterize, igralište u Svilajskoj ulici:

18. lipnja, 21 sati: Supprise

26.lipnja, 19.30 sati: Les Dudes

27. lipnja, 20 sati; Hugo Miro

Ražine , športsko – rekreacijski centar Ražine donje:

26. lipnja, 20 sati; Jisoo Park

27. lipnja, 19.30 sati, Les Dudes

28. lipnja, 19.30 sati, Hugo Miro

Bilice, igralište Stubalj:

19. lipnja, 21 sat: CIA Alta Gama

26.lipnja, 21.30 sati: Les Dudes

Vodice, vodička riva

21. lipnja, 20 sati: CIA Palma

Ako želite vidjeti tko su i što rade umjetnici koji će ove godine zabavljati festivalsku publiku na ulicama i trgovima Krešimirovog grada evo:

Claudio  Mutazzi, Street Coffee

Francuska, Margo Gram, Cyclose

Kanada/Finska, Les Dudes!  Stories in the city!

Španjolska, Hugo Miro,

Argentina, CIA Alta Gama, Adoro

Francuska, Suprisse effect

Južna Koreja, Jioo Park

Brazil,Cia Palma Second Try!

Leave a Reply

Your email address will not be published.