Sjećanje na Dražena

Proslavljeni hrvatski košarkaš Dražen Petrović poginuo je prije 26 godina u prometnoj nesreći na autocesti u Njemačkoj. U srcima svojih sugrađana živi i danas, a Šibenik svom Draženu počast odaje na poseban načnin

I vrtićka djeca dobro znaju za šibenskog “malog”. Misle tako i oni koji odmalena treniraju košarku u školi koja nosi Draženovo ime, a Draženov grad posebno ga se sjeti i na njegov rođendan i na tužnu obljetnicu. 

Cvijeće i svijeće i kod spomenika na Baldekinu i pred zgradom u kojoj je živio. A njemu u čast, u dvorani u kojoj je napravio prve košarkaške korake, međunarodni košarkaški turnir.

– Puno mi znači ovaj turnir, pogotovo za Dražena Petrovića koji je bio najbolji hrvatski košarkaš ikad i puno mi znači što sam ovdje zbog toga, rekao je Andre Skelin, KK Cedevita.

– Dražen Petrović je bio velik čovjek, to se sve zna. Igrati na turniru je čast nama svima, naglasio je Andrej Perić, KK Petrol Olimpija, Ljubljana.

– Mi smo privilegirani koji smo imali mogućnost i čast gledati ga i biti publika u to vrijeme. Ja stalno govorim, Dražen nije igrao košarku, Dražen se igrao košarke. I Dražen je u to vrijeme, ja sam siguran, bio ispred svog vremena igranja košarke, istaknuo je Miroslav Kotarac, Draženov trener.

Igrat će ovi mladi momci košarku u Draženovu gradu do nedjelje. Kada će najboljima među 7 ekipa biti podijeljene medalje u završnici 21-og turnira “Sjećanje na Dražena”. Autor: Ana Bralić/V.K./HRT