Adiós sjajnoj koncertnoj sezoni 2018/2019 uz Henryja Raudalesa

U ponedjeljak, 10. lipnja u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 20 sati održat će se koncert violinista Henryja Raudalesa i Katarine Bassez uz pratnju pijanistice Lies Colman.

Adiós sjajnoj koncertnoj sezoni 2018/2019 u kojoj su nas oduševljavali mnogi, primjerice, Stefan Milenković, Matija Dedić, Zbor Hrvatske radiotelevizije, Kvartet Zoran Dukić – Petrit Çeku, Cubismo, Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, Roman i Milena Simović, Lovre Marušić, Filip Merčep, INK Experiment Duo, Zadarski komorni orkestar, ManGroove, Ivan Bonačić Quartet, Nela Šarić, Gadjo Manouche i drugi!

Sezonu zatvaramo u velikom stilu – u ponedjeljak, 10.6. nam stiže Enkabara, projekt Henryja Raudalesa, koncertmajstora Briselske filharmonije, koji je karijeru započeo kao čudo od djeteta iz Gvatemale, da bi ga na jednom koncertu u SAD zapazio čuveni Yehudi Menuhin i preporučio u London.

Henry je glazbu učio od najvećih – primjerice kod Henryka Szerynga – i dijelio pozornicu s velikanima – Nigelom Kennedyjem i već spomenutim Menuhinom, kod kojega je violinu učila Katarina Bassez, jedna od najuzbudljivijih i najtraženijih europskih komornih glazbenica.

Katarina i Henry su 2006. osnovali ansambl Enkabara, koji slavi komornu glazbu – najaristokratskiju, najintimniju, najdemokratičniju od svih glazbi. Za Katarinu i Henryja biti violinist i glazbenik znači nadići ograničenja tehnike instrumenta, postići ljepotu u pokretu; dotaknuti ono neobjašnjivo i apstraktno u emocijama što nam daje nadu.