Skip to content

U samo sat vremena pala nevjerojatna količina, ulice se pretvorile u rijeke

VELIKA OLUJA U ISTRI, OBILNA KIŠA NAGLO SE SRUČILA NA ROVINJ I MEDULIN

Jaka kiša praćena vjetrom padala je proteklih sati u gotovo cijeloj Istre te je ponegdje stvorila probleme, rekao je novinarima načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac, dodajući kako je najviše kiše palo na području Rovinja, Medulina i Pule te da su vatrogasci ispumpavali vodu na terenu.

Prema podacima istarskoga meteorološkog portala Istrameta, od ponoći do 12 sati u Medulinu je palo 45 milimetara kiše, od čega gotovo 40 milimetara u samo jednom satu, između 11 i 12 sati, što je više od 60 posto prosjeka na mjesec, a u Rovinju je izmjereno 35 milimetara, od čega je većina pala u kratkotrajnom pljusku poslije deset sati.

Obilne oborine zasad zaobilaze sljevove velikih rijeka. Vodostaji su uglavnom stabilni, jedino je Mirna na Ponte Portonu na 499 centimetara, što je samo jedan centimetar od proglašenja izvanrednih mjera obrane od poplava. Zbog oblaka i kiše, temperature zraka znatno su ispod prosjeka.

“U cijeloj toj situaciji dobra je vijest da su ukinute redovite mjere zaštite od poplave, vodotoci su pali i stanje je povoljnije”, rekao je Dino Kozlevac.

Prema podacima istarske policije, unatoč vremenskim neprilikama, promet je u Istri tekao bez zastoja i teškoća. AUTOR: Hina

POTOP upravo u Medulinu! Video: Ružica Barišić Želinski

Posted by IstraMet on Wednesday, May 29, 2019
See also  Maras NU2: SDP iznad svega!