Skip to content

Svjetski dan glazbe 21. lipnja – prijava za nastup

Hrvatska glazbena unija i ove godine nastavlja tradiciju organizacije Svjetskog dana glazbe

Pozivamo glazbenike svih profila i glazbenih pravaca da svojom
besplatnom svirkom na prestižnim gradskim lokacijama uveličaju dan koji se tradicionalno slavi u cijelom svijetu nastupima amaterskih i profesionalnih glazbenika na otvorenim pozornicama te gradskim ulicama i trgovima. Na koncertima se susreće amaterska glazbena scena s profesionalnom, uz različite glazbene stilove: rock, jazz, klasična glazba, etno, hip-hop, DJ-evi, itd…

Prošlogodišnja manifestacija donijela je vrhunske svirke, velik odaziv građana i fantastičan ugođaj. Više od 700 izvođača nastupilo je u gradovima gdje HGU ima svoje podružnice, a priključili su nam se i drugi
zainteresirani gradovi.

Ovim putem pozivamo sve vas koji imate želju i ambiciju nastupiti i/ili organizirati proslavu Svjetskog dana glazbe u svojim gradovima, da nam se javite radi eventualnog dogovora oko prije navedenog.

S obzirom da se radi o zahtjevnoj organizaciji, najljubaznije vas molimo da Vaše prijave pošaljete što prije, a najkasnije do 7.6.2019. na mail svjetskidanglazbe@hgu.hr, kako bi vam na vrijeme mogli rezervirati i javiti termin nastupa i lokaciju.

Iako se nastupi održavaju na velikom broju lokacija, broj izvođača je ograničen, pa savjetujemo da svoje termine rezervirate odmah kako ne bi propustili ovogodišnji nastup. Prijaviti se mogu i izvođači koji su nastupali prijašnjih godina. Nastupi traju do 30 min.

Napominjemo da će većina lokacija biti prilagođena akustičnim nastupima.