Skip to content

MISLAV KOLAKUŠIĆ Pitanje zabrane pobačaja bi se rješavalo na referendumu

“Zar bilo tko od tih migranata želi živjeti u Mađarskoj? Oni žele svi u Njemačku. Ono što je činjenica je da nijedan od njih ne želi ostati u Hrvatskoj”, kaže, a na pitanje o tome treba li Hrvatska na granice postaviti žicu odgovara :”Kakva žica, o čemu vi govorite?”. “Za mene je nacionalizam kad voliš svoju obitelj, svoj grad i svoju državu. To je izuzetno pozitivno”, kaže i dodaje kako u nacionalizmu ne vidi prijetnju

Bivši sudac, sada europarlamentarac Mislav Kolakušić, bio je gost Newsrooma N1 televizije.

“HDZ i SDP su zaostavština Komunističke partije Jugoslavije, to je jedna stranka i ovo je priprema za njihovu veliku koaliciju. Ponavljam građanima, moramo imati 76 mandata jer ćemo inače gledati njihvou koaliciju”, rekao je Kolakušić naglašavajući da želi biti premijer jer “jedino s pozicije premijera može se mijenjati stvari”.

Što se tiče inicijative “67 je previše”, Kolakušić smatra da 67 zaista jest previše. Rekao je i kako je podržao ovu referendumsku inicijativu potpisom. U Vladine tvrdnje o 45 milijardi kuna dodatnog troška Kolakušić ne vjeruje. “Ne vjerujem im ništa. U ovih 30 godina nisu pokazali ništa. Nijedan razlog, nijednu riječ da im vjerujemo”, kaže.

Drugu inicijativu, onu Živog zida za oduzimanje novca strankama smatra licemjernom, iako i sam smatra da se političke stranke ne treba financirati iz proračuna. Rekao je i kako u Živom zidu ne vidi partnera s kojim bi mogao surađivati u budućnosti, a ne vidi ni nikakve dodirne točke između Živog zida i sebe, jednako kao što ne vidi poveznicu s Dalijom Orešković s kojom, kako kaže, nikad nije kontaktirao.

Na pitanja o migrantskoj politici, odnosno o tome je li mu bliža politika otvorenih vrata koju provodi Njemačka ili žilet-žice na granici koju zagovara Viktor Orban, Kolakušić kaže tek da Njemačka u migrantima vidi jeftinu radnu snagu.

“Zar bilo tko od tih migranata želi živjeti u Mađarskoj? Oni žele svi u Njemačku. Ono što je činjenica je da nijedan od njih ne želi ostati u Hrvatskoj”, kaže, a na pitanje o tome treba li Hrvatska na granice postaviti žicu odgovara :”Kakva žica, o čemu vi govorite?” NL