Skip to content

Novi singl Mary May – Song for Eunice Kathleen

Mary May – dirljiva pjesma posvećena Nini Simone

Pjesma Song For Eunice Kathleen čekala je u ladici izlazak drugog studijskog albuma Mary May, kad ju je na svjetlo dana izvukla inicijativa Femme Nouvelle Aquarius Records-a koja okuplja deset autorica koje stvaraju i izvode autorsku glazbu! Pjesma je posvećena velikoj pjevačici Nini Simone, čije je pravo ime ono iz naslova pjesme. Inspirirana je njenim životom, a detaljnije tumačenje pjesme Mary May prepušta na otkrivanje slušateljima.

“Projekt Femme Nouvelle me potaknuo da objavim novu pjesmu jer je inspiracija za Song For Eunice Kathleen došla od jedne utjecajne, odlučne, nevjerojatno talentirane žene s burnim životom, Nine Simone. Kad su mi se asocijacije poklopile, u tri termina smo snimili pjesmu i spot i priča je zaokružena. Čast mi je biti dijelom ovog projekta koji će i u svojim narednim izdanjima podržavati žensko autorstvo te će promovirati i mnogo drugih imena aktualnih na sceni. Mislim da je to sjajna platforma za predstaviti raznolikost ženskog stvaralaštva široj publici.” – rekla je Mary May koja 31. svibnja u Laubi i uživo predstavlja kompilaciju Femme nouvelle. Naime na trodnevnoj manifestacije u sklopu Laubina booka faira Knjiga za na more svaku će se večer održavati koncerti sudionica projekta. Mary May tako nastupa uz Ninu Romić, Maju Posavec i Natali Dizdar u petak, u subotu 1. lipnja nastupaju Ana Opalić, Sara Renar i SUN U, a nedjelja 2. lipnja je rezervirana za Akleu Neon i Željku Veverec. 

Za novi singl “Song for Eunice Kathleen” snimljen je i video, iza koncepta videospota stoji Mary May, a snimala ga je i montirala nagrađivana perspektivna mlada redateljica i snimateljica Barbara Raad, njena već otprije poznata suradnica.

Osim nastupa u Laubi, Mary May čekaju još koncerti u zagrebačkoj Tvornici i riječkoj Guvernerovoj palači, naime sutra, 21. svibnja Mary May nastupa kao predgrupa Courtney Barnett, a 23. svibnja nastupa ispred neponovljive Anne Calvi.