Skip to content

Predstavljamo – slikarica Snježana Delač

Snježana Delač rođena je u Zagrebu gdje se školovala i provela svoj radni vijek. Rodni grad zamijenila je moslavačkim ljepotama prije 11 godina doselivši se u Popovaču

Niz godina okružena likovnim zanesenjacima, krajem 2014. godine pridružuje se PULS-u „Moslavački štrk“. Opijena šarenilom i mirisima boja, ulja te ponesena ozarenim licima slikara i sama uzima kist u ruke odlučivši kročiti stazom likovne umjetnosti.

Sudjelovala je na 4 međunarodne izložbe minijatura u Popovači, međunarodnom projektu „Anđeli mira – Anđeli svijeta“, humanitarnim kolonijama i aukcijama slika. Tijekom ovih godina aktivno sudjeluje u svim aktivnostima likovnog društva te izlaže svoje radove na brojnim tematskim izložbama a svoj doprinos daje i kroz sudjelovanje na slikarskim kolonijama širom Hrvatske. 2018. godine njezina slika “Povratak”, ulje na platnu 70x50cm, prošla je na natječaju Pro Futura–Poreč. Svoje radove izlagala je 2 puta samostalno – u Novskoj na temu “Lijepa naša” i u Popovači povodom Dana planete Zemlje pod nazivom “Neka cijeli svijet bude cvjetna livada”.

Od ožujka 2019. aktivno sudjeluje u radu likovnih društava “Moslavački krug” Popovača i ULIKUM Velika Gorica, kroz slikarske kolonije u Hrvatskoj. Članica je i Hrvatskog sabora kulture. Bavi se pisanjem poezije te priprema svoje prvo tiskano izdanje.

Pogledajte galeriju Snježane Delač!

See also  Spomen izložba Jurici Vargi