Martin osvojio prvo, a braća Sinković drugo mjesto u Plovdivu

Damir Martin u samcu osvojio je prvo mjesto na prvoj ovogodišnjoj regati veslačkog Svjetskog kupa u bugarskom Plovdivu


Martin je bio uvjerljiv u svojoj finalnoj utrci, te je ciljem prošao u vremenu od 7:26.90 minuta ušao u cilj. Na drugo mjesto plasirao se Bjelorus Pilip Pavukou rezultatom 7:33.040, a na trećem je Finac Robert Vens rezultatom 7:37.290.

– Znao sam da će biti teško, ali sam i znao da sam upravo ja moj najveći suparnik. Vrlo sam zadovoljan postignutim vremenom i sada znam da idem u pravom smjeru. Prošle sezone nisam bio fokusiran samo na veslanje, ali ove godine sam sve posložio i očekujem velike stvari, kazao je Martin.

Hrvatski trofejni veslači braća Martin i Valent Sinković zauzeli su drugo mjesto u dvojcu bez kormilara.

Olimpijski pobjednici iz Rija u dvojcu na pariće te aktualni svjetski prvaci u dvojcu bez kormilara prošli su ciljem u vremenu od 6:36.030 minuta, s malo manje od dvije sekunde zaostatka u odnosu na srpske predstavnike Martina Mačkovića i Miloša Vasića. Sinkovići su gotovo cijelu utrku bili treći, a u finišu su prestigli Španjolce koji su s rezultatom 6:37.500 zauzeli treće mjesto.  

– Nakon kvalifikacijske utrke znali smo da su Srbi brzi i da će biti teška utrka, ali mislili smo da ih možemo pobijediti. Planirali smo jaki start da ih dobijemo u prvih 500 metara, a zatim držati tempo kroz tisuću, međutim bili su brži. Čestitke Srbima, ovo je bila stvarno impresivna utrka, rekao je Valent Sinković.

– Zadnje tri godine smo se već pomalo naviknuli i da srebro osvajamo. Odveslali smo utrku koliko smo mogli u ovom trenutku, ali nažalost nije bilo dovoljno. Imamo cijelu sezonu ispred sebe, Europsko prvenstvo je za tri tjedna i idemo tamo pokušat pobijedit, rekao je Martin Sinković.

Četverac bez kormilara u sastavu Tomislav Šain, Ivan Piton, Patrik Lončarić i Anton Lončarić zauzeo je četvrto mjesto s 8.20 sekundi zaostaka za Poljskim četvercem koji je odnio pobjedu (6:08.40). Na drugo mjesto plasirala se Rumunjska sa 2.30 sekundi zaostatka, a na treće Austrija sa 5.71 sekundi zaostaka.

Plovdiv je prva regata ovogodišnjeg Svjetskog kupa, a sljedeći nastup je na Europskom prvenstvu u Luzernu od 31. svibnja do 2. lipnja. Autor: M.M./Hina