Skip to content

Izložba kreativne likovne radionice iRPo 2018./2019.

Podignite olovku i napravite prvi znak na papiru! Pitajte bilo kojeg umjetnika, pisca, glazbenika, likovnjaka. Oklijevanje … strah, nepoznanica. Što ću napraviti? Što ako nije u redu? Što ako zabrljam? Ipak, svima svojim polaznicima kažem da u likovnom izražavanju nema pogrešaka, nema točnih i pogrešnih rezultata . . . Postoji samo napredak. Ako oklijevaš, udahni duboko i opusti se. Stavi olovku na papir i napravi prvi potez. Neka težina misli padne preko papira i stvori nešto novo. U vama su kreativne, inspirativne, izazovne i snažne misli i osjećaji koji čekaju da ih izrazite!

Od škrabotine na papiru do simbolike prikaza, perspektive i prostora, priče i predmeti, kako tradicionalni tako i imaginarni, bilježe se u različitim tehnikama crtanja (olovka, tuš, ugljen), slikanja (akvarel, tempera, kolaž), grafike (karton tisak, linorez, monotipija i suha igla), kiparstva i keramike (glina i kaširani papir).

Kreativna likovna radionica predana je stvaranju i njegovanju pozitivne atmosfere u kojoj se polaznici mogu slobodno i kreativno izražavati dok se bave likovnim umjetnostima. Inspirirati se pružajući priliku polaznicima da izraze, njeguju i vjeruju u vlastitu kreativnost. Potaknuti i omogućiti kroz kreativno izražavanje razvijanje samopouzdanja, dostojanstva i poštovanja prema sebi i drugima. Izložba podsjeća na važnost igre u umjetničkoj praksi i našim životima. Težnja napretku, a ne savršenstvu.

Želim se zahvaliti svim polaznicima Kreativne likovne radionice iRPo na trudu, imaginaciji i ljubavi prema kreativno vizualnom izražavanju.

I na kraju bi završila mislima Miroslava Šuteja: Umjetnost je teško kopanje. Bez svakodnevnog traganja ništa se ne nalazi.

Irena Podvorac

Otvorenje izložbe u srijedu 8. svibnja 2019. u 19:30 sati
Mala dvorana Galerije Prica
Pučko otvoreno učilište Samobor
Trg Matice hrvatske 6
Izložba ostaje otvorena do 19.5.2019.

Polaznici radionica:

Elena Aisha Capan 9 g.

Leona Viktoria Cigrovski 10 g.

Majda Dostal 18 g.

Tia Filipec 11 g.

Lara Frangen 15 g.

Lana Grahovac 12 g.

Anja Guliš 17 g.

Ema Guliš 15 g.

Toni Guliš 10 g.

David Houdek 6 g.

Sofia Houdek 13 g.

See also  Fotografije djelatnika Ministarstva obrane

Katarina Jagodić 11 g.

Jona Jambreuš 5 g.

Tia Viktoria Jambreuš 9 g.

Mihael Jerković 9 g.

Paulina Lukačević 10 g.

Satja Mileusnić 13 g.

Azra Mogut 7 g.

Nora Novoselec 8 g.

Mirta Orešković 8 g.

Nina Pehar 11 g.

Ema Petravić 8 g.

Katja Pezer 8 g.

Fran Podvorac Mihajlović 8 g.

Tena Posavec 10 g.

Tamara Sirovica 9 g.

Andro Sušac 7 g.

Sofija Šantek 11 g.

Ema Šplajt 11 g.

Klara Šuker 7 g.

Josip Vojvoda 10 g.

Lorena Vrančić 7 g.

Jan Žiža 11 g.

Jasna Guliš

Petra Ladović

Ana Sladetić

Antonia Štefanec

Meri Tukač