Dr. Tomasović: Degutantno mi je gledati kako razvlače dr. Jusupa

Na intenzivne medijske natpise o doktoru Jusupu iz Obrovca reagirao je ugledni kirurg i jedan od najboljih hrvatskih liječnika doktor Hrvoje Tomasović

Njegovu objavu u potpunosti prenosimo:

Degutantno mi je gledati kako razvlače Dr. Jusupa po medijima! Ne treba u ovom slučaju biti neki expert da bi se ustvrdilo da se radi zapravo o tužnoj priči jednoga čovjeka. Čovjek je evidentno bolestan, ali taj doktor je usprkos svojoj bolesti imao sve moguće dozvole i licence za obavljanje liječničke djelatnosti koje mu je netko izdao! Ako je netko tu zakazao, zakazala je država, ministarstvo zdravlja i liječnička komora jer nemaju nikakav sustav kontrole i sprječavanja ovakvih slučajeva.

Ovo izrugivanje s bolesnim čovjekom i njegovom bolesnom suradnicom je odvratno. Pa to dvoje jadnika da nije bolesno ne bi niti pustili novinare da ih snima i iskreno naivno odgovarali na pitanja! Ovako su mediji mogli izvući bilo kojeg bolesnika, invalida bez noge, umno poremećenog čovjeka i započeti s izrugivanjem. Mediji krše sve etičke kodekse prema bolesnicima.

Nije tu trebala biti meta dr. Jusup, nego oni koji su doveli do toga da Obrovcu sada nema liječnika, da se dese propusti koje dovode do takvih stvari i da sutra će imati ne bolesnoga Dr. Jusupa liječnika koji jest pravi liječnik, nego razne vidare i nadriliječnike koji će ordinirati po nenaseljenoj zemlji od Karlovca do Gračaca!

I zadnje pitanje hoće li se Dr. Jusupa poslati na liječenje ili će ga se brutalno izbaciti na cestu bez kune i penzije jer je to javnost tražila? I taj čovjek treba jesti! On je bolestan i treba mu pomoći slanjem na liječenje, napisao je Tomasović.

Slučaj je također komentirao i dr. Herman Vukušić:

Tipična hrvatska priča: čovjeka, koji vjerojatno ima posebnu vrstu problema, razapeli su na križ javnosti, a odgovorne institucije (koje su prve trebale istome POMOĆI!) sada se loptaju njegovom sudbinom i prebacuju odgovornost jedni na druge….. U pravu je doktor Hrvoje Tomasović: u raseljenoj Hrvatskoj liječiti će nas Ana Bučević, Ante Pavlović, Jadranka Škarica i ostali “stručnjaci”, a mlade generacije naših liječnika voditi će brigu o zdravlju građana nekih drugih zemalja….. Gdje institucije sustava funkcioniraju, komentirao je Vukušić.