Skip to content

Croatia E-mobility Forum, 30. travnja

U organizaciji AmChama (Američke gospodarske komore)  i Jutarnjeg lista održat će se veliki gospodarski skup na temu e-mobilnosti: Croatia E-mobility forum. Riječ je o medijskoj stručno-poslovnoj konferenciji uz panel-diskusije, nastupe i prezentacije vodećih hrvatskih i međunarodnih aktera na području e-mobilnosti.

Misija Croatia E-mobility foruma jest otvaranje javne diskusije o izazovima velike e-mobility tranzicije koja stoji pred nama te stvaranje platforme za zajedničko promišljanje tržišnih modela, regulative i politika nužnih za odgovorajuću primjenu novih promjena koje dolaze.

Cilj ovog jedinstvenog gospodarskog skupa je okupiti sve ključne dionike ovog sektora, od predstavnika domaćeg gospodarstva, preko upravitelja nužne infrastrukture, regulatornih tijela, čelnika državnih institucija, predstavnika znanstvene zajednice, do samih potrošača.

Konferencija će početi uvodnim predavanjem Mate Rimca, potom slijede dvije panel-diskusije u kojima će sudjelovati ključni akteri hrvatskog tržišta e-mobilnosti. Panel-diskusije tematski su  podijeljene na dva ključna segmenta: infrastrukturu i vozila.

Konferencija će okupiti dvjestotinjak predsjednika uprava vodećih međunarodnih i domaćih tvrtki, kao i sudionike iz hrvatskih gospodarskih institucija i tijela javne vlasti.

U sklopu konferencije održat će se i popratna izložba elektroautomobila i opreme namijenjena široj javnosti.