Postupak

Priprema podloge

  • Otopiti maslac, čokoladu i mlijeko i sve zajedno rukama utrljati u mljevene kekse.
  • Smjesu rasporediti i utisnuti u kalup veličine 20 x 30 cm.

Priprema kreme

  • Izmiksati sir sa šećerom u prahu, dodati otopljenu želatinu, pa ručno umiješati čvrsto tučeno vrhnje.
  • Kremu staviti preko podloge od keksa.

Priprema glazure

  • Zagrijati vrhnje do vrenja, te ga preliti po sjeckanoj bijeloj čokoladi.
  • Miješati dok se sva čokolada ne otopi, malo ohladiti, pa preliti preko kreme.
  • Staviti u hladnjak da odstoji, a najbolje preko noći.

Sastojci

Podloga

  • 40 dag mljevenih Petit keksa
  • 10 dag čokolade za kuhanje
  • 20 dag maslaca
  • 1 dcl mlijeka

Krema

  • 50 dag kremastog sira
  • 4 žlice šećera u prahu
  • 1 mljevena želatina
  • 4 dcl vrhnja za šlag

Glazura

  • 1 dcl vrhnja za šlag
  • 20 dag bijele čokolade

kolacirecepti.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.