Skip to content

Međunarodna likovna kolonija mladih u Ernestinovu

U vrijeme proljetnih praznika u Ernestinovu nedaleko od Osijeka, inače poznatom po kiparu Petru Smajiću i Kiparskoj koloniji, održava se Međunarodna kolonija mladih

Tema ovogodišnje 16. kolonije je – igra, pa u tri dana više od 150 darovitih osnovnoškolaca iz Hrvatske,SrbijeSlovenije te Bosne i Hercegovine na kreativne načine izražava svoje viđenje igre. Najveća je gužva u dvije slikarske i dvije kiparske radionice.

– Meni se tu jako sviđa i vratit ću se i sljedeće godine. Ja mislim da sam već to dobro svladao jer već četiri godine radim. I zanimljivo mi je baš. Najteže je prvo iz komada drveta dobiti oblik nečega, kažeNoa iz Zagreba.

– Drugi put smo već na koloniji, ali prvi put smo baš na kiparskoj sekciji. Tako da se nadam da ćemo se snaći, priča Paula iz Usora u Bosni i Hercegovini, a Ema iz Osijeka dodaje: Odabrala sam oblikovnu radionicu zato što ovdje oblikujemo rukama, a meni je to stvarno jako zabavno.

Teja iz Črnomelja u Sloveniji na koloniji sudjeluje prvi put: Za slikarsku koloniju sam se odlučila zato što mi to  ide najbolje. Za sada je sve super, dojam je Teje. Autor: V.M./HRT