Na svoj imendan, 23. travnja, papa Franjo, kojem je krsno ime Jorge Mario, preko Apostolske milostinjarnice darovao je mladima iz Milanske nadbiskupije 6000 krunica.

Oni su, naime, jutros u bazilici Svetoga Petra sudjelovali na misi koju je predvodio njihov nadbiskup Mario Delpini. Tom gestom Papa od mladih traži posebni spomen u molitvi, s posebnim povjeravanjem Blaženoj Djevici Mariji, samo nekoliko dana prije početka mjeseca svibnja koji je posvećen Bogorodici, komentirao je u priopćenju privremeni ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Alessandro Gisotti.

Krunice su napravljene od maslinova drveta iz Svete zemlje, posebno za Svjetski dan mladih u Panami i za Svjetski dan mladih na biskupijskoj razini koji se slavio na Cvjetnicu. Naime, za tu je svrhu jeruzalemski Caritas u 11 zanatskih radionica omogućio posao siromašnim ljudima, obiteljima zatvorenika i izbjeglica. U srijedu 24. travnja mladi Milanske nadbiskupije predadolescentske dobi, koji sudjeluju u programima pastoralne godine o temi „Njegova snaga raste na putu“, sudjelovat će na općoj audijenciji s papom Franjom.

Danas, 23. travnja, Crkva liturgijski slavi svetog Jurja mučenika, a papi Franji koji nosi njegovo krsno ime, neprestano stižu čestitke iz cijeloga svijeta. Sveti Juraj je rođen u Kapadociji, bio je časnik u Dioklecijanovoj vojsci, umro je kao mučenik 303. godine, jer nije zanijekao vjeru dok je rimski imperator progonio kršćane. Poznat je slavni legendarni prizor u kojem Juraj zaštićen križem, ubija zmaja koji je proždirao ljude, a simbolizira vjeru koja pobjeđuje zlo.

Prošle je godine istom prigodom papa Franjo, uvijek putem Apostolske milostinjarnice, podijelio oko 5000 sladoleda siromašnima kojima inače pomažu razne rimske ustanove. Kako bi proslavili tu godišnjicu, sladoledi su se dijelili u pučkim kuhinjama, prenoćištima i osobito u centrima koje vode Caritas, Zajednica svetoga Egidija, Centar Astalli i druge ustanove kao što je prihvatni centar za tražitelje azila u mjestu Castelnuovo di Porto u kojem je smješteno oko 900 izbjeglica, prenosi Vatican News. VATIKAN (IKA)