Vaterpolisti Mladosti pobjednici su ovosezonskog izdanja regionalne Jadranske lige, oni su u finalu završnog turnira igranog u Zagrebu svladali branitelja naslova Jug CO sa 13-12 (3-0, 4-4, 4-2, 2-6)

Za Mladost je to prvi naslov pobjednika Jadranske lige koja se igra od sezone 2008./09., a do njega su stigli nakon što su bili najbolji i u ligaškom dijelu natjecanja.

Mladost je vodila tijekom cijelog finala, početkom četvrte četvrtine i sa sedam razlike (13-6), tako da konačni rezultat ne odražava pravo stanje stvari.

Već u prvoj četvrtini Mladost je ostvarila tri gola prednosti, početkom drugog dijela je povela i sa 4-0, a Jug je prvi pogodak postigao nakon više od 12 minuta igre. Vodstvo Mladosti raslo je i u trećoj četvrtini u kojoj je bilo 11-5, da bi golovima Radua Miloša stigla do velikih 13-6 6:46 minuta prije kraja. Dubrovčani su postigli posljednjih šest golova na utakmici, ali posljednjeg samo dvije i pol sekunde prije kraja te nisu imali šanse za preokret.

Lovre Miloš postigao je tri gola za Mladost, po dva su dodali Cosmin Radu Miloš Ćuk, dok je Hrvoje Benić bio strijelac pet pogodaka za Jug CO, a Loren Fatović je zabio tri. autor HRT