ATI SALVARO izlaže slike u galeriji Studio HANI

Otvorenje izložbe ATI SALVARO je u subotu 20. travnja 2019. od 12:00 do 17:00 sati, u galeriji Studio HANI, Medveščak 49 (Zagreb) uz prigodan domjenak i malo glazbe. Izložba je otvorena do utorka 7. svibnja

Povodom izložbe Ati je napisao:

Slike izviru iz nas, kao oslobođeni uznici, likovna magma, koju razum jedva kroti, sazdane od tisuća potezića. Iz glave, bez preumišljaja, bez plana, rokova i obaveza, ruka sama krene, spontano. Pred sami Uskrs, simbol novog života. Horror vacui – sve je popunjeno, makar izgledalo apetitlih s nešto nepokrivenih površina, na kojima se ukazuje karton, vid je nekog poštenja, u ispunjavanju slike do kraja. Potez akrilom je sazdanica slikotvornog kolopleta niansi i pokreta, treperenja u mjestu. Jezik apstrakcije i figurative je jedinstven, različit samo temom, kao vegetariansko i mesno jelo.

Većina slika nastaje bez predumišljaja i preslikavanja, drito iz glave, kako kist krene u tom trenu, i kuda vodi. Često se zađe u slijepu ulicu, u tom iracionalnom hodu, odakle se redovito izvlači, oslonom na dar. Desetljeća su prošla skoro bez slikanja, samo s odloženom željom, dok su na tisuće robova čamile zarobljene unutra, željne izlaska na svjetlo dana. Renesansni čovjek, u lososovskom opiranju modernitetu i pomodnosti izražava se kroz više umjetničkih aspekata: fotografske, mahom putopisne izložbe, zbirka i večer poezije, pop-koncert i muzički CD SONDA, arhitektonska izložba zabilježena i u podnevnim TV-vijestima.

Hanibal Salvaro