Bečki uskršnji sajmovi mamac su za turiste

Ako tijekom uskršnjih blagdana planirate posjetiti Beč, svakako svratite i na neki od uskršnjih sajmova koji su u posljednjih nekoliko godina pored onih božićni razvili u prave turističke magnete.

Na pet lokacija u gradu i ove se godine nalaze sajmovi s brojnim štandovima koji nude rukotvorine i kulinarske specijalitete, a organizatori sajmova pobrinuli su se i za popratni glazbeni i zabavni programom.

Na sajmu ispred imperijalne kulise dvorca Schönbrunn predstavlja se oko 60 izlagača koji u ponudi imaju bečke i austrijske specijalitete, ali i veliki izbor dekorativnog uskršnjeg nakita: umjetnički oslikanih jaja, ručno rađenih umjetnina, cvjetnih aranžmana, drvoreza te staklenih i keramički predmeta. Kako ni djeci prilikom obiteljskog posjeta sajmu ne bi bilo dosadno u ponudi su i radionice izrade uskršnjih simbola od marcipana, uskršnjih gnijezda te traženja jaja.

Na bečkom je trgu Freyung kao i svake godine postavljeno najveće „brdo“ od oslikanih uskršnjih jaja u Europi, a već tradicionalno tamo je izložena i velika hrvatska pisanica, dar Koprivničko-križevačka županije. Tamošnje štandove krase brojni dekorativni predmeti počevši od drvenih igračaka, preko keramike do cvijeća i pletenih torbi i sl., a u ponudi kulinarskih štandova na Freyungu može se naći uskršnja pinca, liker od jaja, šunka u kruhu i mnogi drugi specijaliteti.

Najveći bečki uskršnji sajam „Am Hof“ nalazi se u neposrednoj blizini Freyunga i broji ukupno 76 štandova.

Ivana Ćosić