Ćorić uz puno napora u osmini finala Monte Carla

Drugi hrvatski reket Borna Ćorić plasirao se u osminu finala Monte Carla pobijedivši Španjolca Jaumea Munara 6:7(3), 7:6(7), 6:4 te čeka boljeg iz ogleda Nishikori – Herbert

Borna je imao veliku priliku uzeti prvi set, pri rezultatu 3:3 oduzeo je servis Munaru, ali potom nije uspio dobiti „najteži gem“, kako tenisači zovu servis gem nakon breaka, te je dopustio svom suparniku povratak na 4:4.

61. igrač sa svjetske ljestvice dogurao je do tie-breaka, pri rezultatu 3:3 oduzeo mini-break Ćoriću i više se nije okretao te je uzeo prvi set 7:6(3).

Drugi set Borna je otvorio očajno izgubivši servis odmah u prvom servis gemu. Španjolcu su bile potrebne dvije break prilike, prvu pri rezultatu 30:40 Borna je spasio, ali drugu na prednost nije mogao.

Munar je držao break sve do 4:3, ali potom je Borna ubacio u brzinu više, dobio dvije break lopte pri rezultatu 15:40, iskoristio odmah prvu te izjednačio rezultat u drugoj dionici igre.

Ćorić je zadržao svoje servise do kraja seta, a na 6:5 i Munarov servis imao je dvije break prilike za oduzeti servis španjolskom tenisaču, no ovaj je ostao pribran te izborio tie-break.

Hrvatski tenisač krenuo je furiozno u odlučujući gem osvojivši uvodna tri poena, ali onda je neobjašnjivo zakočio i nakon 1:4 dao Munaru četiri uzastopna poena. Uspio se vratiti na 5:5, pa na 5:6 obranio prvu meč loptu te izjednačio na 6:6. Ćorić je ipak zadržao koncentraciju, izborio 8:7 i forhend winnerom potvrdio drugi set 7:6(7).

U trećem setu, Ćorić se stabilizirao i odigrao u skladu sa svojim renkingom, ali nedajte da vas do zavara jer Munar nije otišao bez borbe. Hrvatski tenisač odlično je otvorio odlučujući set uzevši servis Španjolcu odmah na startu. Potom je to ponovio i pri rezultatu 3:1, ali Munar je odmah odgovorio i vratio se na 2:4, te potvrdio break uzevši vlastiti servis za 4:3.

U idućem gemu imao je dvije prilike za oduzimanje Ćorićeva servisa, ali Borna je spasio 15:40 i uzeo, pokazat će se, prijelomni gem. Hrvatski reket broj dva imao je dvije meč lopte pri rezultatu 3:5 na suparnikov servis, ali nije ih iskoristio. Zato jest prvu na svoj servis i zaključio ovaj maraton s 6:4 u odlučujućem setu. izvor germanijak.hr