Repeša o atmosferi u Beogradu: Ovo nema veze sa sportom

U finalu ABA lige Crvena zvezda je povela protiv Budućnosti s 2-0 i samo je jedna pobjeda još dijeli od naslova. Do nje će pokušati, a sudeći po dosad prikazanoj igri i uspjeti doći u srijedu u Podgorici. No gostovanje u Beogradu jako dobro će zapamtiti Jasmin Repeša.

Hrvatski stručnjak i nije imao puno za reći o igri svoje momčadi, no osvrnuo se na atmosferu na tribinama, ali i to što je njegovo odijelo praktički “plivalo u pljuvački.”

  • Čestitao bih stručnom stožeru i igračima Zvezde na dobroj utakmici i više nego zasluženoj pobjedi, ali je, nažalost, za mene glavni dojam nešto sasvim drugo, što nema veze s košarkom. U 57 godina sam prošao sve teške terene, zahtjevne utakmice, s reprezentacijom, na Final Fouru i na velikim natjecanjima, ali ovakav linč nikada nisam doživio u svom životu! Žao mi je što je tako, prije svega zbog košarke, svih vas i nas. Mislim da ovo nema nikakve veze sa sportom, rekao je Repeša.
  • Ovo je kolektivna histerija, oprostite. Pljuju, galame, bacaju, dodao je.

Autor: A.M./HRT

Košarkaši Crvene zvezde u drugoj su utakmici finala doigravanja regionalne ABA lige deklasirali branitelja naslova Budućnost sa 107-69 (26-19, 28-19, 22-16, 31-15) i tako poveli 2-0 u pobjedama te im je za osvajanje naslova potrebna još jedna pobjeda.

Stratos Perperoglu sa 17 i Kelvin Rivers sa 16 koševa predvodili su beogradski sastav, dok je Nemanja Gordić s 11 ubačaja bio najefikasniji u redovima sastava kojeg vodi hrvatski stručnjak Jasmin Repeša.

Treća utakmica igrat će se u srijedu u Podgorici. Autor: I.L.K./Hina