Skip to content

Plenković: Nisam se čuo s Brkićem, nismo imali vremena

Premijer Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak, odgovarajući na upite o umiješanosti zamjenika predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Sabora Milijana Brkića u SMS aferu i otvaranju istrage protiv ministrice regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijele Žalac zbog izazivanja prometne nesreće, da se nije čuo s Brkićem, te da Žalac radi svoj posao i nema ništa novo u odnosu na ranije informacije.

“Nemam nikakvih novih informacija od jučer. Nismo se čuli, nismo imali vremena od jutros”, izjavio je Plenković nakon predstavljanja projekta izgradnje dječje bolnice u Zagrebu odgovarajući na upit novinara je li se čuo Brkićem.

Negativno je odgovorio na pitanje je li se prepoznao u tvrdnji Brkića da pojedinci koriste državne institucije za unutarstranačke obračune te uputio novinare da o tome pitaju Brkića. Dodao je i kako državne institucije rade neovisno.

Na upit je li Brkić za njega politički mrtav Plenković je kazao kako se ne bi na taj način o njemu trebalo govoriti. “Ne vidim zašto bi na taj način trebao o njemu govoriti u ovoj fazi u kojoj ja, kao ni vi, nemam pojma što se zbiva s istraživanjem”, kazao je.

Što se tiče ministrice Žalac rekao je da “tu nema ništa u odnosu onoga što se znalo prije”, istaknuvši da ona radi svoj posao. “Strašno puno hipotetike. Ministrica radi svoj posao i vidite novce koje je osigurala za projekt”, kazao je Plenković odgovarajući na upit o njezinu položaju u Vladi ako se digne optužnica.

See also  Predsjednica Grabar-Kitarović sudjeluje na Sastanku na vrhu Sjevernoatlantskog saveza u Varšavi