EKV-Krug ponovno oduševio zagrebačku publiku. Hoćemo još, orilo se Metropolis clubom

Sinoć je zagrebačkom Metropolis clubu održan prvi od dva koncerta posvećena Ekatarini Velikoj „Par godina za nas“! Kako i jedan od najvećih hitova i kaže imali su par godina za stvaranje, no stvorili su hitove koje će zauvijek ostati u „naručju vremena“ i za generacije koje dolaze.

Fantastični band Krug-EKV sačinjen od dijela glazbenika koji su nekoć svirali sa Milanom i Margitom i ovoga su puta pokazali da znaju dobro vratiti publiku u vrijeme hitova kultne Ekatarine Velike.

Ekatarina Velika ostavila je snažan trag u cjelokupnoj rock sceni i mnogim bandovima služila kao uzor u stvaralaštvu. Koliko su sve generacije i dalje oduševljene njihovim hitovima potvrđuju i danas rasprodani koncerti širom regije Bend Krug nastao je prije 14 godina kao fuzija glazbenika: članova originalne postave grupe Ekatarina Velika i skupine ljudi koji su više od dva desetljeća na glazbenoj sceni Beograda.

Ljubav prema muzici, umjetnosti i posebice poštovanje prema jednom od najvećih rokenrol bendova s ovih prostora, koji ih je inspirirao u raznim fazama života. Motiv im je davanje doprinosa u očuvanju sjećanja na Ekatarinu Veliku – Milana, Bojana, Margitu i da, iako svjesni njihove potpune nezamjenjivosti, pruže mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli čuti EKV uživo (a i starijim generacijama da obnove sjećanja), da dio tog duha osjete na koncertu! A upravo je taj dio duha Ekatarine Velike sinoć publika i osjetila i zajedno sa njima otpjevala njihove najveće hitove. Prve večeri ovu rock priču dodatno su začinili i gosti!

Prvi je nastupio Ivica Premelč i pokazao kako Novac u rukama zvuči sa saksofonom! Potom je nastupio i mladi glazbenik kako ga je band najavio „koji probija granice“ Dino Jelusić i dodatno zapalio publiku. Uslijedili su bisevi na zahtjev publike, a dodatni bis je i večeras drugi dan koncertne priče o Ekatarini Velikoj, jer naravno jedan dan nije dosta da se oda počast takvom bandu.

Metropolis club je odlučio zbog velike gužve od zadnjeg koncerta napraviti još jedan koncert s ograničenim brojem ulaznica kako bi svi mogli uživati u bezvremenskim hitovima Ekatarine Velike.

Ulaz se i danas otvara u 21 h, a uz goste i nakon koncerta kao i sinoć slijedi novovalni plesnjak iz klupske DJ kuhinje. A za današnji koncert karte se mogu još nabaviti u sustavu Eventim i Entrio, do 17:00h po pretprodajnoj, te na ulazu u klub po prodajnoj cijeni.

Vesna Mitar