EKV-Krug ponovno oduševio zagrebačku publiku. Hoćemo još, orilo se Metropolis clubom

Akademija Art

Sinoć je zagrebačkom Metropolis clubu održan prvi od dva koncerta posvećena Ekatarini Velikoj „Par godina za nas“! Kako i jedan od najvećih hitova i kaže imali su par godina za stvaranje, no stvorili su hitove koje će zauvijek ostati u „naručju vremena“ i za generacije koje dolaze.

Fantastični band Krug-EKV sačinjen od dijela glazbenika koji su nekoć svirali sa Milanom i Margitom i ovoga su puta pokazali da znaju dobro vratiti publiku u vrijeme hitova kultne Ekatarine Velike.

Ekatarina Velika ostavila je snažan trag u cjelokupnoj rock sceni i mnogim bandovima služila kao uzor u stvaralaštvu. Koliko su sve generacije i dalje oduševljene njihovim hitovima potvrđuju i danas rasprodani koncerti širom regije Bend Krug nastao je prije 14 godina kao fuzija glazbenika: članova originalne postave grupe Ekatarina Velika i skupine ljudi koji su više od dva desetljeća na glazbenoj sceni Beograda.

Ljubav prema muzici, umjetnosti i posebice poštovanje prema jednom od najvećih rokenrol bendova s ovih prostora, koji ih je inspirirao u raznim fazama života. Motiv im je davanje doprinosa u očuvanju sjećanja na Ekatarinu Veliku – Milana, Bojana, Margitu i da, iako svjesni njihove potpune nezamjenjivosti, pruže mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli čuti EKV uživo (a i starijim generacijama da obnove sjećanja), da dio tog duha osjete na koncertu! A upravo je taj dio duha Ekatarine Velike sinoć publika i osjetila i zajedno sa njima otpjevala njihove najveće hitove. Prve večeri ovu rock priču dodatno su začinili i gosti!

Prvi je nastupio Ivica Premelč i pokazao kako Novac u rukama zvuči sa saksofonom! Potom je nastupio i mladi glazbenik kako ga je band najavio „koji probija granice“ Dino Jelusić i dodatno zapalio publiku. Uslijedili su bisevi na zahtjev publike, a dodatni bis je i večeras drugi dan koncertne priče o Ekatarini Velikoj, jer naravno jedan dan nije dosta da se oda počast takvom bandu.

Metropolis club je odlučio zbog velike gužve od zadnjeg koncerta napraviti još jedan koncert s ograničenim brojem ulaznica kako bi svi mogli uživati u bezvremenskim hitovima Ekatarine Velike.

Ulaz se i danas otvara u 21 h, a uz goste i nakon koncerta kao i sinoć slijedi novovalni plesnjak iz klupske DJ kuhinje. A za današnji koncert karte se mogu još nabaviti u sustavu Eventim i Entrio, do 17:00h po pretprodajnoj, te na ulazu u klub po prodajnoj cijeni.

Vesna Mitar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Povratak u Vojnu krajinu

Ovim izložbenim projektom naglašava se značaj Vojne krajine za povijesni razvoj Hrvatske