Grad Zaprešić je jedan od rijetkih gradova koji ima svoj klub – KLUB ZAPREŠČANA

KLUB ZAPREŠČANA ima cilj, kroz okupljanje svojih građana i programske aktivnosti, očuvanje etno-baštine i tradicijskih vrijednosti zaprešićkog kraja i njegovanje autohtonog kajkavskog izričaja.

Na sinoćnjoj redovnoj Skupštini, održanoj u zaprešićkom Lovačkom domu, Klub ZAPREŠČANA obznanio je ostvarenje deset programskih aktivnosti u ovoj godini. Jedna od njih je tradicionalna likovna kolonija “Matija Skurjeni” koja će se održati 25. svibnja u prostorima Kluba uz Nove Dvore u Zaprešiću. Na likovnoj koloniji i ove godine brojni slikari će izraditi i donirati umjetničke slike za tradicionalnu humanitarnu aukciju “Ivo Košir” koja se održava svake godine u predbožićne dane.

Sjednicu je vodio predsjednik Kluba ZAPREŠČAN gospodin Tomislav Bezuh te tajnica gospođa Biba Petreković, uz sudjelovanje gospodina Lucijana Orlića i drugih visokih dužnosnika Kluba.

U nazočnosti brojnih članova uzvanike je pozdravio gospodin Drago Bago, predsjednik Gradskog vijeća Grada Zaprešića, koji je sa svojom suprugom, također, član Kluba. Sjednici je prisustvovao i počasni član Kluba, jedan od njegovih utemeljitelja, gospdin Vinko Morović, prvi gradonačelnik Grada Zaprešića i bivši dekan zaprešićkog Veleučilišta Baltazar, zatim gospodin Danijel Saić, dopredsjednik Gradskog vijeća Grada Zaprešića, gradska pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zaprešića gospođa Sandra Sabol Valenčak i drugi brojni uvaženi sudionici.

Klub je skratio svoj naziv u KLUB ZAPREŠČANA iz dosadašnjeg imena kada se zvao Klub Zaprešićana “Zapreščan”.

KLUB ZAPREŠČANA bavi se različitim djelatnostima – likovnom djelatnošću (održavanje izložbi, kolonija i humanitarnih aukcija), glazbenim djelatnostima, javnim tribinama i predavanjima, organizacijom utrka romobila djece školske i predškolske dobi, sportskim i zabavnim druženjima, izdavačkom djelatnosti svojih članova te promoviranjem zdravstvene kulture i zaštite okoliša.