Skip to content

O zatvaranju 4. Zagrebačkog obrtničkog sajma

Zadnji dan 4. Zagrebačkog obrtničkog sajma, obilježen je prezentacijom obrtničkih zanimanja

Svoje struke predstavili su:  automehaničari, autostruke, metalci, cnc operateri, tehničari za računalstvo, plastičari, električari, dimnjačari, građevinari, zidari, mehatroničari, umjetnička bravarija, instalateri centralnog grijanja i plinoinstalateri i plinoserviseri, limari i vodoinstalateri, stolari, soboslikari i ličioci, fotografi, knjigoveže fotokopiraone, kartonažeri, rtv elektroničari i precizni mehaničari, frizeri, kozmetičari, pedikeri i cvjećari, intelektualne usluge, suveniri, zlatari, staklari, krojači, klobučari, kišobranari, kožna galanterija, postolari, trgovci, ugostitelji, mesari, pekari, prijevoznici, auto taksi prijevoznici ali i mnogi drugi.

Organizatori sajma, Obrtnička komora Zagreb, Grad Zagreb i Zagrebačka županija izuzetno su zadovoljni odazivom učenika na Sajam. Ponosno ističemo kako je Sajam ove godine posjetila 101 osnovna škola iz Zagreba, Zagrebačke županije i okolice, što znači da je Sajam posjetilo više od 7 000 učenika i učenica. 

Organizatori se mogu pohvaliti i odličnom ovogodišnjom organizacijom Sajma koja ne bi bila moguća bez svesrdne pomoći obrtnika i obrtnica, učenika/ica, profesora/ica i ravnatelja/ica srednjih strukovnih i obrtničkih škola, naših Udruženja i mnogih drugih koji su doprinjeli organizaciji. Isto tako, posebno zahvaljujemo našim dragim partnerima koji su nam pomogli u realizaciji 4. Zagrebačkog obrtničkog sajma!

Današnji dan su na glavnoj pozornici, pažnju učenika i učenica okupirali su učenici i profesori Industrijske škole Zagreb koji su napravili kratki kviz o školi ali i o obrtništvu. Naši vrijedni cvjećari iz Poljoprivredne škole, vođeni Rafaelom Petrinić organizirali su natjecanje učenika cvjećara. Frizeri su na glavnoj pozornici prezentirali frizure, a i danas su bili nazočni popularni influenceri Youtube kanala JoomBoos, izrazito omiljenih u tinejđerskoj populaciji, tako da će mladi imati priliku u izravnom kontaktu s njima upoznati se s raznim obrtničkim zanimanjima na njima prihvatljiv i zanimljiv način. 

Partneri 4. Zagrebačkog obrtničkog sajma: TELE2, 24 SATA, HG SPOT, MAKRO MIKRO GRUPA, HEP OPSKRBA, MARINES, TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA ZAGREBA, PRINTGRUPA I HDS ZAMP

Katarina Prišlec, univ.spec.oec.