Otvorenje samostalne izložbe VLASTE PASTUOVIĆ ALEKSIĆ “PISMA IZ PARKA” je u petak, 12. travnja, u 19 sati u Galeriji Razvid, Pučko otvoreno učilište Zaprešić. Izložba ostaje otvorena do 30. travnja 2019.

U svečanom dijelu programa sudjeluje pjesnikinja Zorica Krističević, autorica neobjavljene zbirke proze „Pisma iz parka“, koja će izvesti dramski perfomans na temu proznog teksta iz istoimene zbirke pod nazivom „Saće“.

Koreografiju potpisuje plesni pedagog Žak Valenta.

Vlasta Pastuović Aleksić, rođena je 1963. godine u Sisku. Završila je preddiplomski sveučilišni studij slikarstva (dipl. slik.) 2015. godine na College of Visual Arts (Arthouse) u Ljubljani, a 2016. i diplomski sveučilišni studij slikarstva (mag.lik.umj.) u klasi prof. Mladena Jernejca i prof. Matic Kosa. Izlagala je na velikom broju skupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, USA). Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika, Hrvatskog keramičarskog udruženja iz Varaždina– Kerameikon i Udruge diplomanata i prijatelja Učiteljskog fakulteta u Zagrebu AMAC – UFZG. Vodi tečajeve crtanja i slikanja za djecu i odrasle u Zaprešiću i Zagrebu. Trenutno studira na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – Odsjeku za obrazovne studije. Živi u Zaprešiću.

Vlastini radovi evociraju formu sketchbooka – vizualnoga dnevnika vlastitih misli. Autoričini kolaži spremnici su, arhivi motoričkog, vizualnog te mentalnog zapisivanja i procesuiranja prepoznatoga podražaja, danog, perceptivno osviještenog i priželjkivanog trenutka. Osjetila detektiraju i izvlače zaboravljene misli i sjećanja poput onih proisteklih iz memorije djetinjstva.

Paula Bučar

Leave a Reply