Dimitrije Popović izlaže u Lyonu

Akademski slikar Dimitrije Popović, suvremeni umjetnik europskog renomea, od dvadeset i osmog ožujka do tridesetog travnja ove godine u povodu Uskrsa, izlaže u Lyonu na izložbi LA 3e HEURE u Galerie Ories s nizom istaknutih međunarodno afirmiranih likovnih stvaralaca, koji izlažu djela različitih pristupa i realizacije uskrsnih motiva, od skulptura do slika.

U galeriji Ories u Lyonu 28 ožujka otvorena je izložba posvećena Kristovom stradanju na Golgoti. Izložba je naslovljena ,, La 3 eme heure,, ( Treći sat) što se referira na tekst iz Lukinog evanđelja:,, Bilo je već oko šestoga sata kada nastade tama po svoj zemlji do devetoga sata,,.

Na izložbi su zastupljena djela dvadesetak francuskih suvremenih umjetnika , slikara i kipara, raznih generacija i stilskih interpretacija ove uvijek zanimljive i inspirativne biblijske teme.

Izložene su dvije slike Dimitrija Popovića koje pripadaju njegovom ciklusu Corpus Mysticum a koje su izlagane u Rimu 2000godine u okviru programa jubileja dvijetisuće godina kršćanstva. Također slika koja prikazuje Krista s leđa bila je uvrštena u serijal ,, Pasija u umjetnosti,, koju je prošle godine reralizirala francuska televizija TV3. Poseban dio lijonske izložbe posvećen je djelima francuskjog romantičarskog slikara Pierrea – Paula Prudhona te modernih klasika koji su se bavili sakralnim temama Georgesa Rouaulta , Salvadora Dalija i Bernarda Buffeta.

Izložba u galeriji Ories ostaje otvorena do 30 travnja 2019 godine.

Miroslav Pelikan