Odabrani FOTOmodeli i modni tim Fotosofije 6

FOTOmodeli i modni tim Fotosofije 6

Četiri fotomodela, dvije make-up artistice i dvije stilistice pobjednici su ‘Fotosofia 6 FOTOmodela’, natječaja za sudjelovanje u modnom fotosessionu na šestoj po redu Fotosofiji, besplatnom sedmodnevnom seminaru za naprednu fotografiju pod vodstvom Damira Hoyke.

Pogledajte galeriju fotografija!

‘Fotosofia FOTOmodel’ natječaj je specifičan po tome što kandidati ne moraju nužno biti profesionalci u svojim zanimanjima ved to mogu biti svi zainteresirani za dobiti niz fotografija različitih fotografa.

Modni fotosession na Fotosofiji je koncipiran tako da bude vjerna simulacija stvarnog modnog fotosessiona – od svih faza priprema, preko samog sessiona do objavljivanja fotografija u medijima. Razlika od realnosti je jedino ta da ukoliko nešto zapne, pri ruci su profesionalci svih zanimanja uključenih u modni session koji priskaču u pomod. Sudionici time dobivaju priliku osim iskustva nadograditi i znanje, povezati se s dosadašnjim seminaristima te uključiti se u cjelogodišnje Fotosofia aktivnosti.
Na ovogodišnji natječaj za Fotosofia fotomodel prijavilo se pedesetak kandidata iz svih dijelova Hrvatske, a tridesetak onih koji su prošli predselekciju na osnovu fotografija došlo je na casting u Hoykin atelier u Zagrebu.
‘Drago mi je da je velik broj kandidata koji zive na vise od sat vremena od Zagreba odlučio uložiti trud i dodi na casting, čak i muški model iz Slovenije. Za modele je izuzetno važno da ih možemo vidjeti uživo, a kako su kod svakog uključenog u snimanje važne ljudske karakteristike, i ostatak tima je lakše odabrati nakon osobnog kontakta. Moram naglasiti da se za neke od naših lanjskih sudionika fotosession na Fotosofiji pokazao kao dobra odskočna daska jer su nakon seminara imali fotografije i znanje koje im je pomoglo da dobiju angažmane čak i za modnu kampanju indijske modne linije.’ pojašnjava Hoyka kojem su u odabiru modnog tima pomogli prijatelji Fotosofije Vedran Mlikota i Natko Zrnčid Dim.

Tko su odabrani za sudjelovanje na modnom fotosessionu koji de se održati 1. srpnja možete pogledati na www.fotosofia.info

Zainteresirani de na istoj adresi modi pročitati obavjesti o svim aktivnostima otvorenima za dolazak publike na Fotosofiju 6 koja de se pod generalnim pokroviteljstvom Sony Ericssona i pokroviteljstvom kompanije Adobe održati od 26. lipnja do 3. srpnja u Termama Tuhelj.

Akademija-Art.hr
27.06.2011.