Nina Romić cijenjena je zagrebačka kantautorica čiji je debitantski album „Daljine“ objavljen 2010. godine. Uslijedili su albumi “Ptica” 2012. i “Stablo” 2014., a prošle je godine objavljen album „Sloboda“ s deset autorskih pjesama

Na spomenutom se albumu nalazi i pjesma „Svjetla“ o čijem je nastanku Nina govorila u ovom „Autogramu“ na CMC TV-u i čiji spot gledamo na kraju emisije. Nina Romić umjetnička je voditeljica projekta „Začarana Močvara“ koji se u zagrebačkoj Močvari organizira (barem) jednom mjesečno, a pruža mladim kantautorima priliku za promoviranje autorske glazbe. Taj je projekt i ove godine podržao HDS ZAMP, sredstvima iz BTL fonda.

Nina je gostovala u projektu u tjednu od 18. do 24. ožujka 2019. U njezinom mini video portretu doznat ćete od kada se bavi glazbom i što joj ona predstavlja? „Autorska su prava vrlo važna i važno je da autori budu svjesni svojih autorskih prava“, kaže. Može li se u Hrvatskoj živjeti samo od glazbe? Poslušajte što o tome misli ova mlada umjetnica!
„Inspiracija? Uvijek trebamo imati oči otvorene jer je tu negdje, oko nas, pjesma“, zaključila je Nina.

HDS ZAMP

Odgovori