Skip to content

Milinović, Starčević i Dabo složit će većinu bez HDZ-a?

Iako je HDZ relativni pobjednik ponovljenih izbora za Skupštinu Ličko-senjske županije, moglo bi se dogoditi da većinu sastave lista Darka Milinovića, aktualnog župana i bivšeg HDZ-ovca kojeg je HDZ htio destabilizirati neprihvaćajući njegov proračun, zbog čega su i ponovljeni izbori, HSP Karla Starčevića te Bura promjena. Od 33 mandata 14 je osvojila lista HDZ-HSU-HSP AS -HSS-HBS, osam nezavisna lista Darka Milinovića, šest HSP, tri lista nezavisnog zastupnika Ante Dabe i dva mandata SDSS – to znači da te tri opcije imaju zajedno 17 zastupnika.

Jučer je održan sastanak Milinovića i Starčevića, piše Večernji list. Razgovaralo se o mogućoj suradnji te su se usuglasili da je usvajanje proračuna, koji će biti modificiran, od krucijalnog interesa za Liku kako bi se nastavili započeti projekti, te su u priopćenju pozvali sve da se očituju o tom stavu.

Nositelj nezavisne liste Anto Dabo (Bura promjena) priopćio je da podupire razgovor Milinovića i Starčevića, da su izbori prošli i da je potrebno smiriti tenzije i konstruktivni razgovori o suradnji da bi se podupro proračun i projekti. Kako je istaknuo, “potrebne se mudre odluka za građenje boljih uvjeta za život i rad u Lici, Primorju i Novalji”.

“Razgovore sam započeo s onim opcijama koje su se u kampanji ili kasnije izjasnile da nisu za ponovno rušenje proračuna”, komentirao je za Večernji list Milinović.

Iako se početni razgovori odnose na dogovor o usvajanju proračuna, čime bi Milinović izbjegao da ga se ponovnim rušenjem proračuna ruši kao župana, ali izbjegli bi se i još jedni izbori za Skupštinu, oni bi mogli biti i temelj za sastavljanje većine bez HDZ-a. narod.hr/Večernji list

mala retrospektiva
Kalinić: Tomaševićev najbolji potez je što ima dva para tenisica
Bivši pročelnik Ureda za upravljanje hitnim situacijama u razgovoru za Večernji...08th Jan 2022
Političko osvježenje u Osijeku: Zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković
NOVO LICE NA POLITIČKOJ KARTI GRADA Boris Markuš Na prvu djeluje mirno i ...23rd Apr 2022