Skip to content

Imaju li maškare pravo kritizirati društvena zbivanja?

Nino Raspudić: Veće licemjerstvo nisam vidio od ove Pupovčeve žalopojke

Komentatori Nino Raspudić, Marija Selak, Aleksandar Musić i Petar Tomev Mitrikeski u jučerašnjoj HRT-ovoj emisiji Peti dan razgovarali su o rasipnosti, gladi i neimaštini te je li u maškarama baš sve dopušteno i koje su granice ismijavanja.

Izrugivanje je dopušteno na taj dan, rugalo se svim veličinama – i papama i kardinalima i predsjednicima i nema razloga da se to ne čini i dalje, smatra Raspudić.

Kaštelanski karneval je pogodio temu. Rapudić reakciju šefa SDSS-a doživljava kao jedan “bizaran slučaj. Veće licemjerstvo nisam vidio u javnom prostoru od ove Pupovčeve žalopojke”, jer ništa ne govori da je u Kaštelima spaljen zato što je Srbin.

“Pupovac je u ovoj sramotnoj političkoj trgovini preslagivanja i prevare birača i činjenice da je izabran privilegiranim načinom kao zastupnik manjina koji su čekali uvijek da se formira većina onda bi pristali uz većinu, ušao u političku trgovinu.

On je dio vlasti, Pupovac je moćnik, raspolaže sredstvima, ima i privatni tjednik”, kojeg Raspudić naziva neo – feralom.

https://www.youtube.com/watch?v=vb51CanPe6c

Po Raspudiću, Pupovčeve Novosti “sa uskih ideoloških pozicija nastupaju u javnosti dijele pljuske svima, izruguju se svim svetinjama, kao divna satira, a sada je silno uvrijeđen i skriva se iza skuta Srba i srpske manjine.”

To je “spaljivanje političke trgovine, jer on održava vladajuću većinu.”

Raspudić predlaže da bi Kaštelani iduće godine trebali spaliti lik “ovce birača, jer je u Kaštelima Plenkovićev HDZ dobio preko 50% koji im je servirao i Pupovca i Istanbulsku i Marakeš protiv čega se sad bune.”

izvor HRT/narod.hr