Oduševljenje novim djelom na domaćoj mjuzikl sceni nisu skrivala ni neka poznata lica: Manuela Svorcan, Bojan Jambrošić, Andrea Andrassy, Robert Bošković, Marin Bukvić, Taher Sanuri…

Dugim aplauzom i ovacijama ispraćena je premijerna izvedba mjuzikla “Mikrofoni – priča o pjevaču” koja je publiku u četvrak u Saxu intrigantnom pričom i zaraznim songovima odvela na ‘putovanje’ ispunjeno salvama smijeha, ali i dubokim emocijama. Može li se od glazbe živjeti ili samo preživljavati? I tjera li nas društvo da hodamo po rubu, a jedini način da se spasimo jest da skočimo u nepoznato? – pitanja su na koja je odgovore potražio novi mjuzikl autora Igora Weidlicha i Trpimira Jerkovića, u produkciji Medley Teatra i B GLAD Produkcije.

Oduševljenje ovim novim djelom na domaćoj mjuzikl sceni nisu skrivala ni neka poznata lica: Manuela Svorcan, Bojan Jambrošić, Andrea Andrassy, sRobert Bošković, Marin Bukvić, Taher Sanuri…

„Ovo vjerojatno neće biti predstava za svakoga, ali sam siguran da će mnogi moći prepoznati brojne apsurde i poznate situacije iz života i društva u kojem živimo. Cilj je bio istražiti srž jednog klasičnog djela i baciti na njega jedno novo svjetlo, primamljivo mlađim i starijim generacijama publike, a glazba kao medij, iz našeg dosadašnjeg iskustva, svakako uspijeva prodrijeti i do onih koji knjigu nikad nisu ni otvorili. Nakon ovoga možda hoće. Donijeli smo malo rocka u kazalište, ali i malo kazališta u rock“, ističe skladatelj Trpimir Jerković.

Vrhunski i iskusni glumci i pjevači Elena Brumini kao Stara i Adalbert Turner-Juci kao Stari u ovoj su „otkačenoj“ i „pomaknutoj“ glazbenoj priči o neostvarenom pjevaču koji čeka svoj trenutak, a koja je temeljena na motivima drama ‘Stolice’ i ‘Ćelava pjevačica’ Eugènea Ionesca, nerijetko bili prekidani spontanim aplauzima i pozitivnim reakcijama publike. Uz njih, sve goste pod dojmom su ostavili i Dino Antonić kao Scenski radnik/Menadžer, te Judita Jerković i Petra Golik kao vokali “od iza”, u pratnji Medley benda uživo.

„Na prvu ne zvuči smisleno tražiti smisao u teatru apsurda, ali apsurd je danas u našem društvu ono što nas svakodnevno okružuje. A kako vidimo da obrazovnom sustavu lektira nije previše važna, nama je lektirni naslov bio prilično dobar temelj da se dotaknemo upravo društvene kritike i pojedinca koji se traži u jednom takvom sustavu. Napravili smo predstavu koju bismo sami voljeli pogledati, a to ne bi bilo moguće bez vrhunskih izvođača s kojima smo istraživali cijeli tekst. Mjuzikl će mnoge nasmijati pa i prodrmati zaraznim songovima, ali je i izazov za svakoga tko se ‘usudi’ biti dio naše publike“, rekao je autor teksta Igor Weidlich.

Je li naš život samo rock koncert kojim dirigira netko drugi i što je potrebno da bi se i naš glas napokon čuo? Dođite i pogledajte u jedinstvenoj glazbeno-scenskoj atmosferi ‘Mikrofona’!

Ulaznice za sljedeću izvedbu 11. ožujka u CeKaTeu mogu se rezervirati i kupiti u Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) i online putem sustava ulaznice.hr po cijeni od 70 kuna, odnosno 50 kuna za učenike i studente.

FOTO BY Filip Mijić, Ognjen Karabegović i Marin Bukvić

Vesna Mitar