Foto natječaj Ilustriraj fotografijom

Najbolje fotografije osvajaju vrijedne nagrade i sudjeluju u izložbi – poveži književno djelo i fotografiju i osvoji 1.000 kuna!

FOTOILUSTRACIJA  – tema je foto natječaja Gradske knjižnice i čitaonica Požega iz projekta Knjiga svaki dan 2019. u kojemu se pozivaju autori da snime fotografiju kojom će prikazati motiv iz književnog djela, lik iz književnog djela i osnovnu impresiju književnim djelom. Odabrane fotografije sudjeluju u izložbi, a tri najbolje osvajaju vrijedne nagrade od kojih je glavna iznos od 1000 kuna.

Knjiga svaki dan je projekt koji već šestu godinu za redom kroz foto natječaj na temu knjige i čitanja radi izložbu i nagrađuje najuspješnije radove. Izložba je tradicionalno dio programa Noći knjige u Požegi (23.travnja) kojim se obilježava Svjetski dan knjige. Dosad je u natječaju sudjelovalo više od 600 autora iz cijele Hrvatske.

Ove će godine fotografije pristigle na natječaj vrednovati povjerenstvo u sastavu: Damir Hoyka (fotograf), Marina Vujčić (književnica i književna urednica), Alis Marić (pokretačica bloga Čitaj knjigu i Aleksandra Šutalo predstavnica organizatora i predsjednica povjerenstva.

Natječaj je otvoren od 01. ožujka do 10. travnja 2019. godine.  

Izložba u Noći knjige

Uz to, povjerenstvo će odabrati fotografije koje će organizator prirediti i postaviti za izložbu koja će biti otvorena u Noći knjige 2019., 23. travnja, u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice u Požegi. Svi autori čiji su radovi uvršteni u izložbu bit će pozvani na otvorenje izložbe te će im biti uručeno priznanje. Izložba nakon Noći knjige u Požegu putuje kroz druge knjižnice u Hrvatskoj.

Više informacija na  www.gkpz.hr/foto-natjecaj ili na Facebook stranici Gradske knjižnice i čitaonice Požega www.facebook.com/gradskaknjiznica.pozega

Aleksandra Šutalo