Predsjednik Vlade uputio sućut u povodu smrti prof. dr. sc. Vlade Jukića

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u nedjelju izraze sućuti obitelji u povodu smrti istaknutoga hrvatskog psihijatra, prof. dr. sc. Vlade Jukića, istaknuvši da će ga Hrvatska pamtiti kao znanstvenika koji je tijekom svog života ostvario najviša stručna i znanstvena dostignuća te na području psihijatrije ostavio neizbrisiv trag

“Sa žaljenjem sam primio vijest o preranom odlasku istaknutog hrvatskog psihijatra i dugogodišnjeg ravnatelja Klinike za psihijatriju Vrapče Vlade Jukića.

Potpunom predanošću svome zvanju, Vlado Jukić uvelike je utjecao na položaj i mjesto suvremene hrvatske psihijatrije, zaduživši pritom svojim radom i širu društvenu zajednicu.

Zahvaljujući njemu i njegovoj borbi za prava osoba s duševnim smetnjama, psihijatrijskim pacijentima u našoj zemlji osigurana je i zakonska zaštita koja im kroz Zakon o zaštiti i pravima psihijatrijskih bolesnika jamči brojna prava.

Hrvatska će ga pamtiti i kao najuspješnijeg i najdugovječnijeg ravnatelja Klinike za psihijatriju Vrapče te kao znanstvenika koji je tijekom svog života ostvario najviša stručna i znanstvena dostignuća te na području psihijatrije ostavio neizbrisiv trag.

U ovim teškim trenucima za vašu obitelj, molim vas da u ime Vlade i moje osobno, primite izraze sućuti i poštovanja.”

Na posljednji počinak prof. dr. sc. Vladu Jukića ispratit ćemo u četvrtak 7. ožujka 2019. u 14:10 sati na groblju Markovo polje.
Sveta misa zadušnica služit će se nakon pogreba u franjevačkoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravi.
Počivao u miru Božjem Svjetlost vječna svjetlila mu!
Ožalošćeni supruga Branka, djeca Katarina, Mislav i Matija, unuci Juraj i Jona, zet Siniša, snahe Antonia i Iva, braća Ante i Ivan, sestre Zora i Zdravka sa svojim obiteljima te ostala tugujuća rodbina.