Na koncertu Marka Perkovića Thompsona u Poličniku oduzimane su zastave HOS-a, povijesne hrvatske zastave s početnim bijelim poljem (prva službena zastava Republike Hrvatske), kao i druga obilježja i znakovlje koje je policija i zaštitari smatrali da nisu dozvoljeni.

Tomislav Jonjić, Pero Kovačević i drugi gosti Bujice tvrde da je to potpuno protuzakonito.

Zašto Plenković i Božinović pod maskom jurišaju na hrvatski narod?

Nakon spektakularnog koncerta popularnog pjevača Marka Perkovića Thompsona, koji je održan u subotu pred prepunom dvoranom u Poličniku, i na kojem se publika odlično zabavila, javila se skupina mladih ljudi, mahom djece hrvatskih branitelja i ratnih heroja, koji su se požalili da nisu mogli ući na koncert jer ih zaštitari nisu pustili u dvoranu odjevene u majice s oznakama HOS-a, uz obrazloženje kako ne smiju pustiti nikoga s takvim obilježjima, kao ni zastavama čiji grb počinje bijelim poljem, ili napisima “Za dom spremni” koji stoje na grbu HOS-a. Njihove navode potvrdio je i zadarski poduzetnik Josip Deur koji tvrdi da je svjedočio tome.

Tko je želio ući, morao se presvući ili skinuti piše kalelargainfo

Treba reći da je selo Poličnik jedno od junačkih i kultnih mjesta Domovinskog rata.

O svemu tome možete vidjeti u Bujici od 27. veljače 2019. godine gdje je gost bio Pero Kovačević, pravnik koji tvrdi da je takvo ponašanje posve protuzakonito.

Na jednoj snimci vidi se kako zaštitar tjera djevojku da skine majicu HOS-a prije ulaska u dvoranu (početak u 3:00), a možete vidjeti i brojne ogorčene gledatelje kojima su oduzete majice bez obrazloženja i potvrde u zakonu RH. Izvor: narod.hr/kalelargainfo.com

Podsjetimo, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nedavno je izjavila da je bila u zabludi kada je tvrdila da je ‘Za dom spremni’ stari hrvatski pozdrav.

“Počinila sam pogrešku kad sam rekla da je “Za dom spremni” stari hrvatski pozdrav. Učinila sam to jer su mi tada tako rekli neki savjetnici. On nije prihvatljiv”. – rekla je predsjednica u izjavama za medije. Istaknula je i slijedeće:

“Postoji razlika između ustaškog pozdrava ‘Za dom spremni’ i pokliča ‘Za dom spremni’ koji postoji u statutima i ratnim insignijama pojedinih hrvatskih postrojbi koje su prvotno nastale izvan sustava Hrvatske narodne garde i slično, i koje i dan danas u svojim statutima legalno imaju pozdrav ‘Za dom spremni’”. Oni su željeli slobodnu, samostalnu Hrvatsku”, rekla je. dodavši kako HOS-ove oznake “Za dom spremni” ni jedna vlada nije dovela u pitanje, pa čak ni vlada premijera Zorana Milanovića.