Prosvjed “Oteli ste medije, novinarstvo ne damo!”

Održan je prosvjed “Oteli ste medije, novinarstvo ne damo!” u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva (HND). Prosvjedna kolona krenula je u 12,05 sati ispred Novinarskog doma Savskom ulicom do Ministarstva kulture, a potom preko Marulićeva trga zaustavila se pred Rektoratom Sveučilišta u Zagrebu, nakon čega je krenula na Markov trg. video HINA /Zvonimir KUHTIĆ

Novinari, među ostalim, zahtijevaju da se prekine zlouporaba sudskih tužbi

“Mi smo novinari koji želimo raditi u interesu javnosti, a ne biti ničija produžena ruka kako ove, tako i prethodnih i budućih vlasti”, poručio je u subotu predsjednik HND-a Hrvoje Zovko ispred Banskih dvora, gdje su predstavnici Novinarskog društva pročitali svih osam zahtjeva koje su uputili Vladi.

Nakon što su svoje nezadovoljstvo izrazili ispred Ministarstva kulture i Sveučilišta u Zagrebu te Gradske uprave, kojoj su i gradonačelniku Milanu Bandiću poručili da ni nisu imuni na vrijeđanje i ponižavanje novinarki i novinara, više od tisuću prosvjednika pod sloganom ‘Oteli ste medije, novinarstvo ne damo!’ okupili su se pred zgradom Vlade.