Skip to content

Postupak pomilovanja stigao do kraja, Huanito Luksetić napokon slobodan čovjek

Odluka hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o pomilovanju dostavljena je na adresu Huanitova odvjetnika Vladimira Gredelja, objavljena je u najnovijem broju Narodnih novina i, što je najvažnije, jučer je sudskim rješenjem obustavljen postupak izvršenja kazne zatvora

Ovim je stavljena ad acta presuda hrvatskog pravosuđa koje je Huanita, 41-godišnjaka iz mjesta Bregi kod Matulja, pravomoćno osudilo na dvije godine zatvora zbog ilegalne proizvodnje i držanja marihuane radi prodaje.

»Daje se potpuni oprost od izvršenja izrečene kazne«, navodi se u odluci o pomilovanju Huanita Luksetića što je jučer objavljena i u službenom glasilu Republike Hrvatske, Narodnim novinama. I formalno je tako obznanjena već ranije objavljena vijest hrvatske predsjednice da je prije osam dana potpisala odluku o pomilovanju Huanita, koji otpočetka tvrdi da je, kao oboljeli od multiple skleroze, bio prisiljen uzgajati konoplju i uzimati kanabisovo ulje kako bi spasio svoj život i zdravlje. (autor F. Vežnaver, Glas Istre)