Najteže ozlijeđena djevojčica skinuta s aparata i diše samostalno

Djevojčica koja je bila na jedinici intenzicnog liječenja zadarskoj bolnici danas je puštena na odjel. Sad su svi zajedno u sobi. Osim sedmogodišnje djevojčice koja je na liječenju u KBC-u Zagreb

  • Danas smo je prestali sedirati. Nije uspavana. Skinuli smo je s aparata za disanje i samostalno diše, izjavio je voditelj jedinice intenzivne pedijatrijske skrbi KBC-a Zagreb docent Milivoj Novak. Dodao je kako su liječnici optimistični o njezinu oporavku.

Ona je najteže ozlijeđena od četvero djece, koju je njihov otac jedno po jedno bacio s balkona obiteljske kuće u Pagu u četvrtak, 28. veljače.

  • Troje djece u dobi od tri, pet i osam godina, koji su na liječenju u Općoj bolnici Zadar, dobro su i oporavljaju se prema očekivanjima, potvrdio je Edi Karuc, zamjenik ravnatelja zadarske bolnice.

Dok se ozlijeđena djeca oporavljaju i sada su stabilno, otkrivaju se novi šokantni detalji zločina. Nasilni otac, ali i njihova majka, još su u rujnu 2017. godine nepravomoćno osuđeni na godinu dana zatvora zbog zanemarivanja djece, s rokom kušnje od tri godine. Ta je presuda poslije postala i pravomoćna. DORH je danas objavio da se oca sumnjiči za kaznena djela teških ubojstava u pokušaju. autor HRT